*Nettavisen* Nyheter.

Trenger svar for å få troen tilbake

Klanens talsmann Erling Rostvåg etterlyser klare svar på hvordan VIF-ledelsen vil håndtere boten fra Herman Stengel-dommen. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Klanens talsmann Erling Rostvåg mener supporterne trenger noe som gir dem troen tilbake, for å fortsette aksjonen for å redde Vålerenga.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerengas styreleder Åge Petter Christiansen måtte tåle mye kritikk fra salen. Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

VALLE: Etter Vålerengas forrige informasjonsmøte med supporterne, fortalte Rostvåg om en entusiasme og optimisme blant supporterne. Troen var sterk på at de sammen kunne redde Vålerenga.

Rostvåg var også til stede på dagens møte på Valle, og han bekrefter at optimismen ikke er like sterk blant VIF-supporterne nå.

– Stengel-dommern var et skudd for baugen. Det er utfordringen vår nå. Hvordan reiser man seg etter den? spør klanstalsmannen.

Krevde lederens avgang

På lørdagens møte var det mye frustrasjon som ble luftet, etter at klubbledelsen og trener Kjetil Rekdal hadde sagt sine ord.

Flere av de fremmøtte krevde styreleder Åge Petter Christiansens hode på et fat. Styrelederen selv fortalte at VIF etter råd fra en juridisk rådgiver hadde takket nei til å la Tor Olav Trøim betale ut Stengel-opsjonen.

– Hvis man hadde avvist juridiske råd og endt opp med å tape, da kunne man i alle fall krevd et hode på et fat. Nå har man fulgt juridiske råd, og det viste seg å være skivebom likevel, kommenterer Rostvåg.

Kjetil Rekdal oppfordet supporterne på møtet til å bruke kreftene på å komme i mål, i stedet for å fordele skyld. Rostvåg mener dette kan være veien å gå.

– Jeg tror det er viktig å ta et par baller og legge dem døde og ikke bruke krefter på å finne ut hvem som skyld dette er. Vi må tilbake til å redde klubben, sier klanstalsmannen.

Venter på ledelsen

Rostvåg etterlyser imidlertid noen avklaringer fra VIF-ledelsen, som han tror behøves for å blåse ny entusiasme inn i innsamlingsaksjonen.

– Mange lurer på om det er vits i å putte penger inn i aksjonen. Hva er det lille ekstra som skal skje for å komme i mål. Blir det tatt noen nye grep? Her opplevde jeg kanskje at man ikke fikk gode nok svar i møtet, sier talsmannen.

Daglig leder Stig-Ove Sandnes understreket tidlig i møtet at pengene fra innsamlingsaksjonen ikke skal gå til å betale boten til Stabæk. Dette er penger til drift av klubben.

Flere svar kan komme allerede tidlig neste uke. Søndag er det styremøte i Vålerenga. I tillegg venter klubben på et svar fra Stabæk angående en avbetalingsløsning på de 6,2 millionene klubben skal betale etter Stengel-dommen.

Trenger motiverende svar

Når dette er på plass, forventer Rostvåg administrasjonen kommer med noen gode svar på hvordan man skal løse den ekstra utfordringen Stengel-dommen ga Vålerenga.

– Vi hadde egentlig et hårete mål som vi måtte nå innen fire-fem måneder. Nå må vi nå det samme målet innen to måneder. Nå mangler vi litt av den informasjonen som viser at dette kommer til å gå. Jeg tror noe av innsamlingsaksjon kommer til å være litt på hold frem til det, sier Erling Rostvåg.

Inntil videre håper han uansett supporterne gjør det de kan ved å stille opp på kamper og støtte Vålerenga. Søndag venter Rosenborg på Ullevaal.

– Vi skal banke trønderne i morgen, det blir en nydelig hovedrett før vi benker oss foran skjermen og nyter VM-finalen som en dessert etterpå, sier Rostvåg.

Les også: Bronse kan være gull verdt for VIF

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag