*Nettavisen* Nyheter.

Trengsel rundt Tingstuveien

Leder av Byutviklings- og samferdselskomiteen, Arne Helgerud, informerer de som kommer om at møtet må flyttes. Foto: Foto: Vidar Bakken

Det er svært sjelden at et komitémøte i bydelen må flytte på grunn av for stort fremmøte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rune Reiret fra Skanska og Eivind Bing fra Arcasa Arkitekter presenterte byggeprosjektet. Foto: Foto: Vidar Bakken

HOFF: Det var varslet at representanter fra Skanska som byggherre i Tingstuveien skulle presentere det omtalte kontorprosjektet for Byutviklings- og samferdselskomiteen i Bydel Ullern. Dette skjedde under «Åpen halvtime».

Beboere i Tingstuveien ønsket også å fremme sitt syn på prosjektet, hvor særlig problematikken rundt den påtenkte stenging av Tingstuveien som kjørevei sto sentralt.

Les også: Sjokkbygg midt i veien

Komitéleder Arne Helgerud så seg nødt til å flytte møtet da han så den store publikumstilstrømningen. Etter hvert kunne cirka 40 tilhørere sette seg ned i kantinen i bydelshuset på Hoff.

Kun gangvei

Rune Reiret fra Skanska og ansvarlig søker Eivind Bing fra Arcasa Arkitekter presenterte kontorbyggprosjektet på åtte etasjer. Det springende punkt for beboerne er at utbygger forholder seg til en reguleringsplan fra 1984, som igjen har sitt grunnlag i en reguleringsplan fra 1977.

I denne reguleringen er Tingstuveien kun en gangvei og ikke bilvei. Dette ble ikke berørt under presentasjonen. Skanska er for øvrig i sin fulle rett til å forholde seg til gjeldende regulering. Reiret understreket at det var god tid til å diskutere løsninger i og med at det var tidlig i prosessen.

Les også: Politikere reagerer på sjokkbygg

Retningen gitt

Selv om det er tidlig i prosessen er beboerne bekymret for den retning prosessen har tatt.

I møter som utbygger har hatt med Bymiljøetaten, divisjon samferdsel, står det i et referat at detaljering av prosjektet skal baseres på utbyggers trafikkanalyse og at Tingstuveien stenges mot Hoffsveien som i gjeldende regulering.

Beboerne er interessert i hva trafikkanalysen viser, som skal være førende for videre prosjektering.

Vil ikke vise analyse

Men foreløpig vil ikke Skanska vise trafikkanalysen.

– Vi ønsker å levere den sammen med planskissen den 5. desember. Dette gjør vi for å slippe spekulasjoner som vi ikke ønsker i utide, sier Reiret til avisen.

Les også: Skanska stoppet intervju om Tingstuveien

Dermed blir heller ikke analysen tilgjengelig før informasjonsmøtet som Skanska holder tirsdag 15. november. Det åpne infomøtet starter klokken 18.00 i Skanskas hovedkontor i Drammensveien 60.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag