RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trening for trygdede


Fysisk og psykisk velvære henger sammen.
Fysisk og psykisk velvære henger sammen.
Det er ingen grunn til å legge bort treningstøyet selv om man er uten fast arbeid og inntektene svikter. Gjennom Aktiv på dagtid bidrar Oslo Idrettskrets til at mennesker som står utenfor arbeidslivet gis mulighet til å delta i et idrettsmiljø.

Oslo: Alle Oslo-borgere mellom 18 og 65 år som mottar en trygdeytelse (sykepenger, attføring, rehabilitering, uføreytelser, dagpenger eller økonomisk sosialstøtte) kan for 250 kroner i året boltre seg i tilbud over hele byen.

Lav terskel

Som brobygger mellom idrett og helse er Aktiv på dagtid et tilbud med lav terskel. Her kan man delta uansett treningsbakgrunn, sykdom eller problemer, og tilbudet har eksistert siden 1995.

Treningstilbudene burde dekke de fleste ønsker, man kan velge mellom trening i helsestudio, aktiviteter i sal, qigong, yoga, pilates, spinning, ballaktiviteter, vannaktiviteter og klatring, i tillegg til ekstra arrangementer. I våre bydeler gjelder tilbudet blant annet Friskis & Svettis' lokaler i Vika og på Majorstuen, samt vanngymnastikk og frisvømming i Vestkantbadet. Daglig leder for Aktiv på dagtid, Ingvild Reitan, vil gjerne ha flere brukere til de forskjellige treingstilbudene.


Fysisk og psykisk velvære

I 2006 hadde vi rundt 2000 medlemmer, men vi har plass til langt flere, forteller Reitan. Vi både ser og får tilbakemeldinger på at medlemmene våre har stor glede av både den fysiske og den sosiale siden ved tilbudet. Her treffes folk og har det hyggelig sammen, uansett form og grunnlag. Dette er et lavterskeltilbud, her trengs verken forkunnskaper, kondis eller tøft treningstøy. Vi har fokus på mestring, det mange som aldri har trent før, men alle får til noe. For mange betyr det mye å ha faste gjøremål hver dag. Det å komme seg ut av huset kan være tungt for mange i perioder, og da er det spesielt viktig å ha noe konkret å gå til. De som kommer i gang med aktiviteter utenfor hjemmet opplever ofte at selvfølelsen øker og andre deler av livet mestres bedre. Dette vil vi gjerne at flere skal få oppleve, sier Ingvild Reitan.

De som ønsker å bli medlem av Aktiv på dagtid, må altså fylle kriteriene om å være trygdemottakere, møte opp på en av Aktiv på dagtid sine aktiviteter og ta kontakt med en av instruktørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere