RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treningsentusiasten

Denne ukens profil er en sprek mann. Han er deleier av treningssenteret The Work Out på Bislett, og var med på å starte SATS.

Bislett:Det er en varm sommerdag. Jeg sitter sammen med Philip Andreson i lokalene på treningssenteret i Theresesgate. Vil du ha noe å drikke, spør han. Jeg takker nei.

Fra karate til aerobic

"Personlig trener" og "Aerobic instruktør" står det på visittkortet hans. Noe som kanskje kan virke beskjedent med tanke på at Philip faktisk er en av eierne til treningssenteret. Men for å ta det fra begynnelsen:
Jeg trente aktivt karate på slutten av 80-tallet, forteller Philip. I tillegg trente jeg aerobic som supplement. Etter hvert gikk jeg over til å trene mer og mer aerobic.

Under et instruktørkurs møtte han Kari Jaqueson, som mente han burde satse på aerobic. I 1989 ble Philip aerobi-c og helseinstruktør. Han steg i gradene, og i 1994 ble han daglig leder for et treningssenter. Treningssenteret ble etter hvert innlemmet i SATS.
Jeg var med på å danne SATS-kjeden, forteller Philip. Jeg hadde ansvaret for de tre første sentrene.

Til tross for ansvaret det innebar, gikk det likevel ikke helt som Philip håpet på.
Jeg fikk ikke være med på eiersiden, forteller han.

Han brøt derfor med SATS, og bestemte seg for å drive for seg selv. Samme året startet han Aerobic Companiet as, en bedrift som leier ut treningsinstruktører. Og for seks år siden kjøpte han seg altså inn i The Work Out på Bislett.
Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?
Jeg jobber mye som aerobicinstruktør. Jeg trener mange forskjellige mennesker. Artister, regissører, kunstnere, butikkeiere og slikt. Jeg har mange pengesterke kunder som har yrker hvor det er viktig å være i bra helsemessig form, forteller han.

Legger opp dagen selv

Trener du mye selv, da?
Ja, det blir en del. Mellom 15 og 20 økter i uken. Det har jeg gjort i 20 år. Men jeg anbefaler ikke andre å trene så mye, i alle fall ikke i begynnelsen. Det er jobben min, så jeg er jo godt vant med det.

20 år, det er ganske lenge, tenker jeg for meg selv. Jeg er fristet til å spørre om han kan flekse musklene sine for meg, men dropper det.

Philip har bodd i området i hele sitt liv, og trives godt.
Jeg har bodd på Fagerborg i seks år, forteller han.
Før det bodde jeg på Frogner i 15 år, men jeg vokste opp på St. Hanshaugen.

Hva er det du liker med Fagerborg?
Det er veldig grønt der, og det liker jeg. Jeg har to små barn, og da er det viktig med grønne lunger.

Og hvordan går det å kombinere familieliv og jobb?
Det går veldig bra, forteller Philip.
Jeg legger opp dagen selv, og sørger alltid for nok tid til å følge barna til skole og barnehage, avslutter Philip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere