*Nettavisen* Nyheter.

Treningstips fra «Pølsa»

Jørgen Slydal, storebror Anders og Lars Digerud fikk noen gode tips av landslagssprinter Øystein Pettersen fra Linderud. Foto: Foto: Anders Halvorsen

Tre unge langrennsløpere fra Lillo-marka Skiklubb møtte sin store helt – Øystein «Pølsa» Pettersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Motivator: OL-vinner «Pølsa» trente sammen med unge langrennsløpere fra hele Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik møtte unge skiløpere på Sognsvann.

SOGNSVANN: – Forrige gang jeg så han, var på TV i vinter. Det var gøy å få sjansen til å treffe han ansikt til ansikt, sier Jørgen Slydal fornøyd.

Langrennslandslaget reiser i disse dager Norge rundt med både trenings– og smøretips, som en del av oppkjøringen til VM-sesongen.

Les også: Mamma håper på "Pølsa" i VM

Og lørdag var turneen kommet til Sognsvann.

Jørgen, storebror Anders og Lars Digerud går alle langrenn, og trioen fra Tonsenhagen møtte selvfølgelig opp for å treffe landets aller beste skiløpere.

Fikk tips

– Det er viktig å følge med på hva som skjer. Da blir man bedre i sporet, sier Lars Digerud, som har gått langrenn i seks år.

Kameratgjengen forteller til Lokalavisen Groruddalen at de snappet opp noen viktige tips om kosthold i møtet med langrennslandslaget.

– De snakket mye om hvor viktig det er å ikke trene når man er sulten. Da får man ikke noe ut av økta. Det er viktig å spise et godt måltid to-tre timer før man starter, sier Anders Slydal.

At Lillomarka-løperne fikk muligheten til å treffe «Pølsa» midt i oppkjøringen til en ny sesong, likte de godt.

– Nå har jeg bare lyst til å trene enda hardere. Jeg vil bli best, ler Lars.

– Jeg har også et ønske om å bli proff, men da må jeg trene mye. Jeg skal uansett holde på med langrenn til jeg blir lei, fortsetter Anders.

– Ingen snarveier

Pettersen, som vant OL-gull på lagsprinten sammen med Petter Northug i Vancouver, synes det var gøy å treffe unge langrennsløpere fra hele Oslo.

– Noe av poenget med turneen, er å vise at det ikke finnes noen snarveier. Hard trening er det eneste som hjelper, hvis man vil bli skikkelig god. I langrennsporten er det ikke noe hokkuspokkus, bare masse jobb, sier langrennsstjerna fra Linderud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.