Treroms på Holtet gikk for 82.000 per kvadratmeter

ATTRAKTIVT: En treroms leilighet i Pareliusveien 2c gikk for 6,5 millioner kroner denne uken. Foto: Bekkelaget og Nordstrand Eiendom.

ATTRAKTIVT: En treroms leilighet i Pareliusveien 2c gikk for 6,5 millioner kroner denne uken. Foto: Bekkelaget og Nordstrand Eiendom.

Leiligheter på Nordstrand koster i gjennomsnitt 42.500 kroner per kvadratmeter. På Holtet ble denne leiligheten solgt for det dobbelte.

HOLTET: – Det var vel 50–60 stykker på visning, det var folkevandring. På en søndag med sol og femmil på TV, sier megler Ole Petter Søberg i Bekkelaget og Nordstrand Eiendom.

LES OGSÅ: Én million over takst

Boligen det er snakk om ligger i Pareliusveien 2C på Holtet. Den 79 kvadratmeter store leiligheten hadde en takst på 5,1 millioner kroner. Etter budrunde endte prisen på 6,5 millioner kroner, hele 1,4 millioner over takst.

LES OGSÅ: Frogner fosser frem i februar

Åpnet høyt

– Det var tydelig at noen hadde bestemt seg for at denne leiligheten skulle de ha, sier Søberg.

Etter visningen var det fire personer som var med på budrunden.

– Åpningsbudet startet veldig høyt, så det ble ingen ordinær budrunde, forteller megleren.

Leiligheten ligger sentralt på Holtet.

– Disse sentrale leilighetene på Holtet og Sæter er veldig populære, og det er ikke så mange av dem. Derfor er det mange nysgjerrige når det dukket opp en på markedet. Og denne leiligheten fremstår som fresh og ny, og det er selvsagt heis og garasje, sier Søberg. Han kan fortelle at det ofte er voksne, etablerte folk som er interessert i leilighetene, og da presses prisene deretter.

– Det er ofte folk som vil kvitte seg med huset og skaffe seg en lettstelt leilighet, sier megleren. Boligdrømmen endrer seg for mange ettersom årene går.

– Mange ønsker å bli kvitt vedlikeholdsbyrden. La snømåking og gressklipping være og bare kunne sette nøkkelen i døra og dra på ferie. Det er disse tingene som lokker folk bort fra eneboligene sine, sier Søberg.

LES OGSÅ: Bjørn-Erik (70) valgte Østfold

Rekordpris

Ser man på kvadratmeterprisen på denne leiligheten er det muligens snakk om rekord for området, med over 82.000 kroner kvadratmeteren.

– Ja, det blir ganske formidabelt. Jeg har ikke hørt om noe høyere kvadratmeterpris på Holtet, sier Søberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.