RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tretten pluss på Katten


I cirka fem minutter er termometeret i vannet. Ove Nikolaysen venter tålmodig på brygga på Katten. Foto: Aina Moberg
I cirka fem minutter er termometeret i vannet. Ove Nikolaysen venter tålmodig på brygga på Katten. Foto: Aina Moberg
Sur nordavind og tretten plussgrader i vannet. Ikke fristende å hoppe i sjøen da årets første badetemperatur ble målt onsdag.

KATTEN: Ove Nikolaysen fra Park- og idrettsetaten dro termometeret sakte opp av bølgene ved Katten klokken 12.00 onsdag.

- Tretten grader. Huff, så kaldt kan jeg ikke huske at det har vært her i de fem sesongene jeg har målt badetemperaturen. Den har ligget mellom 15 og 20 plussgrader, hutrer han.

SE ALLE BADETEMPERATURENE!

Friluftsetaten startet årets måling av badetemperaturene på 22 badeplasser denne uken. Nikolaysen har sammen med to kolleger ansvaret for å måle vannets grader ved blant annet Sjøvik på Malmøya, Nordstrand Bad, Katten og Hvervenbukta.

Morgentemperatur

- Vi starter på Malmøya i 7.30-tiden og fortsetter utover. Det tar ikke mange minuttene fra termometeret taes opp av vannet til publikum kan lese temperaturen på nettsidene til friluftsetaten, forteller Nikolaysen.

Den offisielle målingen ved strendene i Bunnefjorden starter fredag 5. juni. Fra marka ble antall grader ringt inn til Friluftsetaten allerede onsdag. Nøklevann og Skraperudtjern kunne melde om 17 pluss, Ulsrudvannet 18 varmegrader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere