RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treverner: – Vi ble aldri hørt

Nabo og treverner Maja Arnestad sier det var vanskelig å komme på banen før vedtakene ble gjort i fjor.

Ifølge henne fikk verken naboene eller velforeningene informasjon om planene før i midten av desember.

– Samferdselsetaten lovet at vi skulle få forslaget på høring, men holdt aldri dette løftet. Rett før jul ble vi invitert til et møte, og der ble saken lagt fram som avgjort og kun til informasjon – uten muligheter til å protestere. Da ble vi provosert og startet vår mobilisering for å redde trærne og plassens historiske karakter, sier Arnestad, som sitter i styret for Sameiet Elisenbergveien 7.

– Dette er også et av spørsmålene vi har bedt bymiljøetaten se nærmere på, svarer, sier byrådssekretær Tommy Skjervold, som opplyser at det er plan og bygningsetaten som sender til høring. Det lyktes ikke Lokalavisen å komme i kontakt med noen der som kunne svare på påstandene om løftebrudd før avisen gikk i trykken.

Det er som nevnt seks år siden planleggingen startet etter henvendelse fra lokale ildsjeler i Bygdøy Allé-aksjonen. Bjerketrærne er ikke det eneste stridstemaet rundt oppgraderingen av plassen. Forrige gang Thomas Heftyes plass var på bydelsutvalgets bord for et drøyt år siden, anmodet politikerne om å velge andre materialer enn planlagt. Politikerne pekte på at den lyse granitten som er valgt, fort blir skitten log stygg, og er vanskelig å vedlikeholde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere