*Nettavisen* Nyheter.

Tribunekampen mellom Skeidoksene og Klanen

Skeidoksene ledes av Morten Fagerli. Onsdag skal de gå oskemarsjen fra Torshov til Bislett før kamp. Foto: Foto: Jonas Wikborg

Onsdag er det duket for cupens 2. runde, der Skeid tar imot Vålerenga. dittOslo har tatt temperaturen på supporterne.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skeidoksene heier på laget i tykt og i tynt. De kom også med flere stikk til Vålerenga under kampen mot Fyllingsdalen. Foto: Foto: Jonas Wikborg

BISLETT STADION: – Klanen skryter av seg selv og er overvurderte. Med en gang de møter motstand slutter de å synge. I 2003 husker jeg det var helt stille i fjøset deres, og det kan det fort bli nå igjen.

Skal revansjere dårlig seriestart

Det sier Skeidoksenes leder Morten Fagerli. Han har akkurat sett sitt kjære Skeid så vidt kapre ett poeng etter en utligning på overtid mot Fyllingsdalen.

Kampen beskrives som den verste på lang tid av kaptein Jo Andreas Gundersen, og skal de vinne i onsdagens cupkamp mot Vålerenga må laget heve seg mange hakk.

LES OGSÅ: SLIK GJORDE OSLOLAGENE DET I RUNDE 1

– Det er veldig mulig å revansjere seg mot Vålerengen. Det er faktisk Vålerengen som må prestere, for man vet aldri hvor man har dette Skeid-laget. Det er veldig mye kvalitet i denne årgangen, og det er bare et tidsspørsmål før spillerne finner hverandre i blinde via den sjette sans, sier Fagerli, før han legger til.

– Må sjekke historieboka

– Dessuten er det noe når Vålerengen står på motsatt side. Da går man uansett utpå og blør for drakta. Det er heller ikke et bylag sånn som oss og eksempelvis Sagene, så de skal vi slå, fortsetter Fagerli.

Vålerengas talsmann Svein Erik Bakke er ikke imponert over Fagerlis historie- og geografikunnskaper.

– Bydel Vålerenga ligger mye nærmere det opprinnelige Oslo, som lå under Ekebergåsen, enn det Skeid-laget gjør. Jeg tror Fagerli trenger å sjekke historieboka en gang til før han uttaler seg om dette, sier Bakke.

– Det ordentlige byderbyet

Vålerengas talsmann grugleder seg til onsdagens cupkamp, for Vålerenga har hatt en tendens til å slite med cupens andre hinder.

LES MER: – DETTE ER DEN VIRKELIG KAMPEN OM OSLO.

– Dette er det ordentlige byderbyet. Fiffen (Lyn, journ. anm.) har jo ingenting med fotball å gjøre, og dette er det ordentlig oppgjøret mellom arbeiderklassene. Men fotball er ikke plankekjøring, og viljen teller mest i cupen. Og jeg er sikker på at det er et Skeid-lag som ønsker å vise seg frem. Det er jo tross alt snakk om deres 15 minutter i rampelyset, sier Bakke, og innrømmer at han har en klump i magen før kampen.

Før kamp-opplegg

På onsdag kommer Skeidoksene til å arrangere en marsj fra oksen på Torshov, som Skeidoksene omtaler som universets sentrum, og ned til Bislett cirka to timer før kampstart.

Fagerli oppfordrer så mange som mulig til å være med.

Vålerengas Bakke ber folk forberede seg som de pleier, for det er ingen pub i Norge som er stor nok til å huse hele Klanen. Men på Bislett skal de vise Oslo hvordan man virkelig skal heie.

Der har de fått tilbake Store Stå, og Bakke regner med at de kommer til å synge laget sitt frem til seier.

Det er uansett duket for fotballfest onsdag den 9. mai klokken 18.00 på Bislett stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.