RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikk og t-bane på samme spor


I dag snur trikken på Lilleaker. I desember vil den forsette til Jar, og neste høst blir det fellestrasé med t-banen til Bekkestua.
I dag snur trikken på Lilleaker. I desember vil den forsette til Jar, og neste høst blir det fellestrasé med t-banen til Bekkestua. Foto: Illustrasjonsfoto
Fra neste høst vil trikken og t-banen møtes ved bydelsgrensen og kjøre på samme skinner til Bekkestua.

ULLERN: I august neste år er Kolsåsbaneprosjektet til Bekkestua ferdig. Fra bygrensen til Bekkestua kommer trikk og t-bane til å kjøre på samme spor, melder trikken.no.

I forbindelse med fellessporet, vil også trikken få sin første strekning i tunnel, 200 meter mellom Øraker og Jar, før linjene møtes.

Til jar i desember

Allerede i desember åpner både trikken og t-banen til Jar. Her blir stasjonen et stort knutepunkt, med mange parkeringsplasser plass til både t-bane- og trikkepassasjerer.

Årsaken til fellestraseen er et ønske fra Bærumspolitikerne om å gjøre Bekkestua til et virkelig kollektivknutepunkt, med ulike traseer inn i Oslo, opplyser Trond Bjørgan, prosjektleder for hele Kolsåsbaneprosjektet i Kollektivtransportproduksjon AS (KTP).

Tilsvarende gir det også enkel tilgang til Bærum for mange Ullern-beboere.

Høystandard holdeplass

KTP jobber i disse dager med ny høystandardholdeplass på Øraker, samt snusløyfe for trikken på Lilleaker.

I august 2011 skal både trikk og bane gå til Bekkestua. Hele Kolsåsbaneprosjektet skal være ferdig i 2014.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere