RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikkearroganse?

Under overskriften "Trikkearroganse" i Lokalavisen 18. februar, er utrettelige Frode Hammer ute med et nytt leserinnlegg vedrørende trikk til Tonsenhagen. Men denne gangen har han dreid fokuset helt vekk fra selve trikken, og går i stedet til frontalangrep på en av dens forsvarere, nemlig Arne Harstad, leder av Sekretariatet for Bytrafikk.

Som bevitnelse på at det knytter seg mange problemer til en trikkeforlengelse til Tonsenhagen, viser Hammer til at det har vært skrevet en rekke avisinnlegg om dette. Men han glemmer samtidig å nevne alle avisinnleggene som i tillegg til å være positive til trikken, også i tur og orden har tilbakevist påståtte problemer.

I enda større grad ble fryktede ulemper med Tonsenhagentrikk dementert i tur og orden av de tre innlederne fra henholdsvis Ruter og Oslotrikken på folkemøtet i desember på Tonsenhagen skole. Grundig utførte forstudier fra Ruter sin side ble presentert, og viste at veibredde, stigninger og kurvatur i Rødbergveien er ikke noe mer til ulempe for trikk enn en rekke tilsvarende andre steder i byen hvor trikken utmerket tar seg fram.

Hammer kaller Harstads innlegg for arroganse, men jeg kan ikke se annet en at Harstad på en tydelig og grei måte bare gjentar de fakta og de beregnigner Ruters folk presenterte på nevnte folkemøte.

Trikkemotstanderne ynder ofte å framstille seg som om de skulle representere hele distriktet. Derimot er vi også temmelig mange som ser fram til at de ofte overfylte bussene som rister oss gjennom sentrum, kan bli erstattet av romslige, komfortable og miljøvennlige trikker helt fram til boområdet vårt her på Årvoll og Tonsenhagen.


Håvard Pedersen
Årvoll

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere