RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikkefører Gjeruldsen


- Røa er hjemme for meg, sier Sven Marius Gjeruldsen (25). Foto: Ida Schmidt Nygaard
- Røa er hjemme for meg, sier Sven Marius Gjeruldsen (25). Foto: Ida Schmidt Nygaard
Sven Gjeruldsen (H) er erkeroyalist og synger fortsatt julen inn med Sølvguttene. I helgene kjører han blå- trikken rundt i Oslos gater.

RØA: Gjeruldsen fikk sitt første innlegg på trykk i VG da han gikk siste året på barneskolen. Overskriften var den gang: " Ja til rovdyr, men alt med måte".

- Ut i fra formen på innlegget skulle man tro jeg var 75 år, ler Gjeruldsen.
Han synger i Sølvguttenes mannskor og er svært konservativ. Men til tross for vannkjemmet hår og stor tiltro til kongehuset, er han ikke redd for å få skitt under neglene. Han er medlem av Norsk bondelag og jobber gjerne en dag ute på åkeren.

- Jeg jobber mye på gården til mine besteforelde i Vestfold.

Guttedrømmen

Ved siden av jus-studiene og lokalpolitikervervet sitter Gjeruldsen i styret i Sporveismuseet og jobber som trikkefører på blåtrikken i Oslo.

- Du kan si at det å kjøre trikk er en guttedrøm som har gått i oppfyllelse. Det har gitt meg mye. Man får mulighet til å se byen på en annen måte og man møter mye nye folk.

Den unge politikeren engasjerer seg også politisk når det kommer til Sporveiene og samferdsel.

- Kollektivtrafikken må videreutvikles. Det ser vi spesielt viktigheten av i disse klimatider. Når det gjelder vår bydel er jeg svært opptatt av Holmenkollbanen. Den må gå hele veien ned til sentrum. Det er den aller største kampsaken de neste fire årene hvis noen prøver å kutte den igjen.

Stolt storebror

Gjeruldsen var aldri i tvil om at Høyre var hans parti.

- Jeg visste intuitivt at jeg hørte hjemme der.

Han hyller sitt lokalparti for at de satser på unge krefter i bydelsutvalget.

- Jeg synes det var tøft av partiet å satse på så mange unge. Lars (Bu-representant for Høyre journ.anm.) og jeg er på mange måter et friskt pust, tror jeg.
Men det er ikke bare Lars Madsen og Gjeruldsen som representerer de yngre i bydelsutvalget. Gjeruldsens søster, Hanna Margrethe sitter som vararepresentant i Høyre. Hun er 18 år.

- Jeg er stolt storebror, smiler Gjeruldsen.

Retoriker

Selv om Gjeruldsen er en av de yngste BU-politikerne, sitter han ikke stille på møtene.

- Jeg er høflig, men aktiv, sier han og innrømmer at han er glad i å stå på talerstolen.

- Ikke nødvendigvis fordi jeg er så glad i å høre min egen stemme, men jeg er en retoriker og trives når jeg kan snakke. Sånn har jeg alltid vært. Det er mange lærere som har vært fortvilet over min snakkesalighet. Da jeg var yngre ga jeg ikke ordet tilbake hvis jeg først fikk det.

Gjeruldsen påstår selv at han sjelden blir ordentlig sint, men en ting tenner høyrepolitikerens plugger.

- Når kjæresten min snakker stygt om kongen. Da blir jeg forbanna. Det kan hun gjøre når hun skal terge meg, uten at hun mener så mye med det. Hun er også royalist, men jeg er erkeroyalist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere