RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikken for alle

Det er bare å gratulere Trikken. Som Nordstrands Blad skriver om i dagens avis har strekningen mellom Ljabru og Jernbanetorget opplevd en vekst på hele 75 prosent siden 2003. Det er en fantastisk utvikling.

I 2003 hadde Trikken i Oslo under 30 millioner reisende årlig, mens de nå har over 40 millioner. Det sier litt om potensialet til denne transportformen. Folk ønsker å kjøre kollektivt, og de ønsker å kjøre trikk, dersom forholdene blir lagt til rette for det.

Akkurat det har Trikken klart på suksess-strekningen Ljabru-Jernbanetorget. Flere holdeplasser er blitt oppgradert, og ikke minst er avgangene blitt hyppigere. I rushtiden er trikken et "rullende fortau", med avganger hvert 5. minutt. Dette betyr mye for mennesker som bor i et område der annet kollektivtilbud er begrenset. Og passasjerene øker i antall når tilbudet blir forbedret. Det viser de spektakulære tallene.

Trikken betyr mye for alle som bor i nærheten av den. Den bidrar til at området vårt er populært å bo i. Den er enkel, praktisk og miljøvennlig. Den bidrar til bedre luft og en bedre trafikal situasjon ved at den får ned antall biler i nærområdet vårt.

Vi håper forbedringen av trikketilbudet vi har sett de siste årene også kommer beboerne rundt Jomfrubråten til gode. I oktober i fjor kunne leserne av Nordstrands Blad se at kommunikasjonssjef i Trikken, Cato Asperud, bekreftet at Jomfrubråten holdeplass vurderes nedlagt. Begrunnelsen er at trikken kommer raskere fram om det er færre stopp. I følge Asperud ble det vurdert om holdeplassen kunne legges ned uten for store konsekvenser for befokningen.

Vi mener mye av grunnen til Ekebergbanens suksess er at den er blitt mer effektiv, samtidig som den er tilgjengelig for mange. Økningen i antall passasjerer forteller oss at trikketuren fra byen går raskt nok. I følge Trikken selv er total reisetid svært viktig for folk når de velger transportmiddel. Total reisetid på Ekebergbanen er tydeligvis akseptabel som den er. Vi mener det er viktigere å opprettholde tilgjengeligheten for alle enn å forkorte reisetiden med noen små minutter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere