*Nettavisen* Nyheter.

Trikken går over Jernbanetorget

Jernbanetorget ble i dag åpnet.

Med toner fra Lars Lillo Stenberg og dansere fra hiphop skolen Circle, åpnet samferdselsminister Liv Signe Navarsete Jernbanetorget i dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ingen musikere kjenner byen bedre enn han

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅPNET MED DANS: Liv Signe Navarsete valgte å ikke åpne Jernbanetorget ved å klippe en snor. - Vi vil heller danse inn den nye plassen, sa hun

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ PLASS: Tigeren er på plass.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

- Endelig er ventetiden over. Nå er ikke dette lenger en anleggsområde, men en vakker plass midt i hjertet av Oslo. Dette er Oslos melting pott og vi har utviklet området til å bli et perfekt knutepunkt for både kollektivtrafikken og fotgjengere, sa Liv Signe Navarsete i dag.

150 000 reisende daglig

Jernbanetorget er Norges største kollektivknutepunkt med 150 000 reisende hver eneste dag. I to år har de arbeidet med å ruste opp knutepunktet og prislappen er 300 millioner kroner.

- Her samles det flest mennesker hver eneste dag. Ingen andre plasser i Norge trekker så mye folk til seg enn dette området. Det har vært kaotisk her i de to årene de har holdt på, men nå er endelig jobben gjort. Og ikke minst er tigeren endelig tilbake, sa hun til full jubel blant tilhørerne.

En viktig kulturarena

Mer enn 300 barn og unge, samferdselsminister Liv Signe Navarsete, byrådsleder Erling Lae og en artist med et hjerte som banker for Oslo og byens sjel, nemlig Lars Lillo-Stenberg, fikk æren av å gi tilbake Jernbanetorget til folket.

Å markere åpningen med et kulturarrangement, er i tråd med Levende Oslos ønske om at torget også skal være en kulturarena.

- Levende Oslo ønsker aktivitet på torget. Vi vil at Jernbanetorget skal være et stimlested - en plass der man kan sette seg ned og se på folkelivet og kanskje få med seg en konsert eller et teaterstykke, sier Yngvar Hegrenes, sekretariatsleder i Levende Oslo.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.