RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikken likevel forsinket: "...ca en uke."


LØRDAG: Førstkommende lørdag skulle trikken igjen gå til og fra Kjelsås, etter måneder med buss for trikk. Men nå er det forsinkelser. Bilde: Arkiv
LØRDAG: Førstkommende lørdag skulle trikken igjen gå til og fra Kjelsås, etter måneder med buss for trikk. Men nå er det forsinkelser. Bilde: Arkiv
Mange trikkehjerter gledet seg til lørdag. Etter måneder uten trikk, skulle nemlig Midtoddveien åpnet igjen, med nye skinner. Men bilene kan nå kjøre gjennom.

KJELSÅS: Etter å ha vært stengt i månedsvis, skulle endelig Midtoddveien åpnet for trikk og bil, lørdag 1. november.

Før sommerferien startet Sporveien arbeidet med utskiftning av skinner i Midtoddveien. Trikken har i denne perioden vært byttet ut med buss mellom Kjelsås og Storo.

Midtoddveien ble stengt for gjennomkjøring, og bilister henvist til omkjøring via Myrerskogveien.

Les også: Vil fremskynde sykkeltraséen i Grefsenveien

Ca en uke

Ifølge kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud tidligere denne uken, så var det klart for at både trikk og bil igjen kunne kjøre i Midtoddveien, fra og med lørdag førstkommende. Men fredag, 31. oktober, twitrer nå trikken om at åpningen blir utsatt likevel, ca en uke.

"Gjenåpning av trikkeforbindelsen mellom Disen og Kjelsås er dessverre utsatt ca uke", twitret Sporveien i formiddag.

Men veien er nå åpnet for biler.

Les også: Denne boka koster 8000,-

Arbeidene har blitt gjennomført fordi trikkeskinnene var "gamle og av dårlig kvalitet". I tillegg har Vann- og avløpsetaten utført omlegging av vann- og avløpsledninger gjennom området samtidig med oppgradringen av trikkesporene.

Ikke planer om mer utskiftning

Etter at skinnearbeidene i Midtoddveien er ferdig, skal det bli en "støysvak og mer behagelig fremføring av trikk" ifølge Sporveien. 

Men foreløpig blir det ikke planer om utskiftninger lenger bortover Grefsenveien fra Midtoddveien.

– Det er ikke planlagt noe annet arbeide langs Grefsenveien, utover det som allerede er i gang og som snart sluttføres, sa også  Asperud tidligere denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere