Trikken mot Flytoget

Lokførere og trikkeførere kriget seg i mellom for å vinne på beste tid og beste smil.

Lokførere og trikkeførere kriget seg i mellom for å vinne på beste tid og beste smil.

Ansatte fra de to skinnegående bedriftene kriget om raskeste fart og bredeste smil under løpet på Bislett stadion tirsdag.

80 representanter fra de to arbeidsplassene som preges av sterk intern kultur og yrkesstolthet, var ikke forsiktig i sine målsetninger for løpet.

- Av dem vi ser fra Trikken, er jeg sikker på at vi kommer til vinne. Ikke at vi har noen empiriske forutsetninger for å hevde dette, forteller Arne Pedersen - som bestemte seg for å gå ut i hundre da startskuddet gikk og som kom i mål dødssliten med blodsmak i munnen.

Beste smil

Med proffe tidtaker-chipper på ankelen, tok de 80 løperne i samlet flokk fatt på den 5 kilometer lange distansen. Men til ni ganger rundt Bisletts innendørsbane, var det ikke bare farten det kom an på.

- Vi opererer med tre priser. En for beste tid, en for beste gjennomstilig tid, og en fagjury skal oppservere og komme fram til de beste smilene, forteller administrerende direktør i Trikken, Torhild Skogsholm.

Mens de ansatte fra Flytoget poengterte at Flytoget er raskere enn trikken, kvitterte Skogsholm med at trikken går oftere.

Maratonvorspiel

Konkurransen mellom de to til tross, fremhever HR-direktør for flytoget, Kari Skybakk, at det også finnes likheter. I tillegg til at begge bedriftene fremstår som miljøbedrifter - og med to kvinnelige sjefer i to mannsdominerte bedrifter - er det også to arbeidsplasser med sterkt fokus på å holde ansatte i form.

- Vi tok Trikkens oppfordring om å bli med på dette fordi vi mener morsom er viktig. Og ettersom Trikken viser til gode erfaringer med at mosjon har blitt mer populært av dette, håper vi det smitter over på oss, forteller Skybakk, som i likhet med de trikkansatte stiller til høstens Oslo Maraton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.