RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikkestans i helgen

På lørdag og søndag blir det satt opp buss for trikk på linje 18 og 19. Årsaken er riving av Jomfrubråten bro.

Jomfrubråten: Det blir satt opp buss fra Jernbanetorget til Holtet og trikk fra Holtet til Ljabru lørdag og søndag.

Årsaken til trikkestansen er at Jomfrubråten bro skal rives og erstattes med støttemur. I en tilstandsrapport utført av et konsulentselskap i 2004 gikk det fram at broen er i dårlig stand og at den må byttes innen 1- 3 år. Den eksisterende broen har blant annet ikke rømningsmuligheter for passasjerer og personell hvis det skulle oppstå en ulykke.

Ingen gjennomgang

Under broen er det i dag delvis oppfylt med masser. På grunn av at broen ikke brukes til undergang eller atkomst i dag er det gitt dispensasjon fra reguleringsplanen for å fylle igjen under broen.

Undergangen er fysisk stengt mot Kongsveien. Det er i tillegg etablert parkeringsplasser foran undergangen som stenger mulighet for gjennomgang. Det er derfor ikke aktuelt å gjennomføre den gamle reguleringen lenger, forteller prosjektleder Hüseyin Gülcicek i Kollektivtransportproduksjon AS.

Byantikvaren har uttalt seg og har ikke kommet med bemerkninger mot at broen rives.

Lang historie

I dag fremstår stedet som noe forsøplet og uryddig. Ny støttemur som skal støpes i betong og plasseres i forlengelse av eksisterende brokar, vil gjøre utformingen helhetlig som en integrert del av det bestående.

Sikkerhet for trikk og god tilpasning til omgivelsene gjør at tiltaket er positivt for stedet, sier Hüseyin Gülcicek.

Broen ble bygget i 1929 i forbindelse med omlegging av Ekebergbanen. Før 1929 gikk banen i Kongsveien, rundt stedet det nå bygges støttemur. Ekebergbanen var ved åpningen i 1917 kun dobbeltsporet frem til Sjømannsskolen, resten av banen var enkeltsporet.

Broen på Jomfrubråten var en del av prosjektet med å gjøre større deler av banen dobbeltsporet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere