Trikkestøy tar nattesøvnen

STØYENDE NABO: Helge Amundsen bor i Holtveien tett inntil trikkelinjenog industrivirksomheten på trikketomta. Nå håper han en støyskjerm, som erstatning for vanlig gjerde, skal gjøre boforholdene bedre for han og naboene.

STØYENDE NABO: Helge Amundsen bor i Holtveien tett inntil trikkelinjenog industrivirksomheten på trikketomta. Nå håper han en støyskjerm, som erstatning for vanlig gjerde, skal gjøre boforholdene bedre for han og naboene. Foto: Foto: Aina Moberg

Beboerne i Holtveien 8-14 har ført en årelang kamp mot støy fra trikketomten. Nå håper de på hjelp i form av en støyskjerm.

HOLTET: 24 timer i døgnet plages naboene av verkstedsvirksomheten på sporveistomten. I tillegg passerer trikken tett inntil husveggene hvert femte minutt. Om vinteren deponeres snøen knappe tretti meter unna.– Vedvarende og uakseptable støyplager som har påført oss helseplager og uholdbare miljømessige boforhold. Dette har vi informert både fylkeslege og fylkesmann om, sier Helge Amundsen, en av de berørte beboerne.

Sovemedisin

Han peker på at pensene for sporskifte for trafikk inn- og ut av hallene skjer utenfor deres eiendommer.

– Vaktskifte gjennomføres i samme område, og fører til ekstra støy fra oppbremsing/igangsetting av vognsettene samt høylytt snakk fra personalet, forteller han.

De fleste av naboene har måttet flytte soverommene til andre rom i husene. Enkelte må ty til medisin for å få sove.

– Og det på grunn av uutholdelig støy fra en tomt som egentlig er regulert til boligformål, sier Amundsen.

Strakstiltak

– Støyplagene har toppet seg over mange år. Ekstra ille ble det da oppgradering av skinnegangen mellom Holtet og Sørli startet. i høst. Det medførte blant annet at en tre meter høy hekk mellom oss og skinnegangen ble fjernet, sier han.

– Begeret er rett og slett fullt, og vi berørte naboer tok kontakt med bydelen og Kollektivtransport AS (KTP) med krav om at det som strakstiltak oppføres et nytt gjerde med gode støydempende egenskaper, sier han.

Sist uke endte et møte med de berørte parter meget positivt i følge Amundsen.

– KTP og bydelen vil gi oss nattesøvnen tilbake, og sa de ønsker å sette opp en støyskjerm. Jeg må særlig takke bydelsdirektør Per Johannessen og spesialkonsulent Jan Nordahl for stor forståelse for våre støyproblemer, sier han.

– Endelig blir vi hørt.. Det er viktig nå som et lakkeringsverksted og verkstedet fra Etterstad flyttes til Holtet. Da blir det enda mer støy, sier Amundsen.

Får støtte av bydelsdirektøren

Jan Nordahl, spesialkonsulent for samfunn og helse i Bydel Nordstrand, sier følgende etter møtet med beboere i Holtveien 8-14 og Kollektivtransport AS:

– Bydelsdirektørens vurdering er at en støyskjerm vil avhjelpe flere typer støy og bli en god løsning.

– Vi vil, i lys av klager vi har mottatt og møtet sist uke, skrive til KTP og anbefale at det etableres støyskjerm langs linjen utenfor stasjonsområdet, sier han.

– Det er å anse som en anbefaling som vil gjøre situasjonen bedre for mange beboere langs verkstedsområdet. Vår anbefaling gjelder bare for stasjons-/verkstedsområdet, ikke langs trikkelinjen generelt, avslutter Nordahl.

Må sees i helhet

Til utspillet fra bydelen, svarer Atle Stensland, saksbehandler for støysaker i KTP, følgende til Nordstrands Blad:

– Vi kunne ikke komme med sikre løfter om støyskjerm på møtet med beboerne. Støyskjerm vil vurderes som en del av de videre planene for trikketomta på Holtet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag