RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trikketur med Jan Erik Vold


HYLLET POETEN: NRK tok med Jan Erik Vold på trikketur. FOTO: NRK
HYLLET POETEN: NRK tok med Jan Erik Vold på trikketur. FOTO: NRK
Regissør Ninja Benneche laget i fjor en dokumentar hvor hyllet poesi-legenden Jan Erik Vold i forbindelse med hans 70-årsdag.

FROGNER: Lyrikeren, oversetteren, skribenten, debattanten og formidleren Jan Erik Vold fylte 70 år i oktober i fjor. Dermed ble det trikketur med Jan Erik Vold gjennom Oslos gater.

Frtitalende

Våren 1957 ble det startet en skoleavis på Fagerborg Gymnas. Fritt Fram het den og ble i løpet av kort tid en av de største skoleavisene i byen. Deretter gikk det slag i slag for avisens redaktør og Jan Erik Volds karriere var i gang.

I løpet av sine 70 år har han blitt en av de mest folkekjære lyrikerne i Norge og ingen har på samme måte vært med på å bringe hverdagsspråket inn i poesien og bryte med den tradisjonelle lyrikkens mer høystemte verden.

Oslo i hans hjerte

I den NRK sendte dokkumentaren vil seerne få oppleve mange av Volds ansikter og høre et rikt utvalg av hans poesi fra NRKs arkiv og fra nylig filmede opplesninger.

I løpet av trikketuren får vi en reise gjennom Jan Erik Volds egen verden. Fra Majorstuen, hvor Vold bor når han er i Oslo (han er bosatt i Stockholm), går turen forbi hans ungdoms Briskeby og gjennom byen han har mange tanker om, opp Pilestredet til hans elskede skøytesports Bislett og videre opp hans barndoms Thereses gate.

SE VIDEO PÅ NRK SIN HJEMMESIDE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere