Trillende toner

Ut av vinduene på Kjelsås skole lyder de vakreste toner. Onsdag var kveld var Garderobefossilene igjen samlet i musikkrommet, fortsatt uten dirigent.

Kjelsås: - Du må først og fremst få med hvor hyggelig vi har det sammen da, og at vi er relativt allsidige. De som spiller her har jo vært med en stund og alle har en genuin interesse for musikk, sier Bjørn Aastad, mens han retter litt på den knallrøde korps T-skjorten.

Trenger flere


Det var foreldrene til barna i Grefsen skolekorps og Kjelsås skoles musikkorps som var utgangspunktet for det som i 1983/84 ble Garderobefossilene. Til vanlig teller musikantene rundt 16 musikanter, men det er stadig behov for flere.
- Det er alltids plass til flere i korpset og kanskje spesielt med tanke på kornett, klarinett og baryton. For øyeblikket er det likevel en dirigent vi kanskje trenger mest, med tanke på både øvelser og konserter, sier Aastad.
Garderobefossilene mistet nemlig sin kjære dirigent Arild Samuelsen i vinter, og har siden den gang søkt etter en mann med engasjement. Ettersom midlene til å lønne en dirigent er minimale, bør han ha en pasjon for korpsmusikk.
- Det vi kan tilby er utvilsomt et godt miljø og trivelige, omgjengelige mennesker. I tillegg er vi jo klare for å tilpasse oss en mann med nye tanker og visjoner, smiler Aastad.

God stemning

Eldresentre, åpninger, festivaler og kirkelige tilstelninger. Garderobefossilene er ikke vanskelige å be. Men de er unisont enige om at for å holde konserter, må det øves.
- Vi har ikke noen streng regel om at alle må møte opp til øvelse hver onsdag, men dette forandres selvfølgelig litt før konserter. Det er viktig at vi viser oss fra den beste siden og at folk liker det de hører, understreker Aastad.
I musikkommet er kveldens øvelse allerede godt igang, og stemningen er helt på topp.
- Du må få med at jeg gledelig dropper Champions League for å øve her, så ivrige er vi faktisk. Det er få ting som kunne fått meg til å bli hjemme, sier Haakon Larsen, mens han sorterer dagens noter.
- Også har vi hatt noen hyggelige turer da, et par til Svalbard blant annet. Det var en stor opplevelse, sier en dame mens hun skjenker kaffe.
Etter både "Rosa på ball"og "Aint got nobody" er det klart for melodien Garderobefossilene alltid spiller før kaffepausen. Og "Svantes lykkelige dag" passer unektelig godt i en sådan stund.
- Kaffepause er det alltid tid til i midten av øvelsen, og da gjerne med litt hjembakt kake. Men, når man er ny er regelen at man slipper å bake på et år, få med det da, humrer Vigdis Bakke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.