RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trimma støttekontakt


Det er mange aktiviteter å velge i og det kan være hva som helst. Basket er et alternativ.
Det er mange aktiviteter å velge i og det kan være hva som helst. Basket er et alternativ. Foto: Illustrasjonsfoto
Fysisk aktivitet er bra for alle – og nå kan også en tradisjonell støttekontakt bli en "treningskontakt".

BYDEL GRORUD: Treningskontakten er på full fart inn i Bydel Grorud. I samarbeid med Oslo Idrettskrets, Helse- og velferdsetaten, samt andre bydeler, utvikler Bydel Grorud støttekontaktordningen med fokus på fysisk aktivitet. Formålet er å motivere barn, unge, voksne og eldre som har behov for støtte på fritiden til å starte opp med fysisk aktivitet. Dette skjer gjennom etablering av treningskontakt som en del av støtteordningen i bydelen. Er dette noe for deg? Da bør du lese videre.

Treningskontaktene blir skolert gjennom Oslo Idrettskrets via et 12 timers kurs, der målet er å få økt forståelse for fysisk aktivitet, treningslære, kommunikasjon og motivasjon, ernæring og tilrettelegging ved ulike bistandsbehov.

Aktivitet etter ønske

Tilbud om treningskontakt kan gis til barn, unge og voksne som har et vedtak om støttekontakt gjennom bydelen. I første rekke satses det på innføring av treningskontakt for barn og unge med bistandsbehov.

Det er Oslo Idrettskrets som kurser treningskontaktene. Man kan jobbe som individuell treningskontakt eller som treningskontakt i gruppetilbud.

Aktivitet vil bli valgt ut i fra brukers interesser og forutsetninger. Basket, fotball, joggetur eller kanskje en svømmetur kan stå på planen.

Treningskontaktens hovedoppgave er å være motivator og støttespiller for bruker, instruere og delta i aktiviteter som er tilpasset bruker, samt gi oppfølging og veileder til bruker. Arbeidet skjer i samarbeid med bruker, bydelen og Oslo Idrettskrets.

Kursstart i april

Treningskontakter må kurses, og kursene omhandler anatomi, fysiologi, treningslære, ernæring, motivasjon og kommunikasjon. Treningskontakter inngår arbeidsavtale med bydelen og får godtgjørelse. Man må legge frem politiattest, være over 18 år og interessert i fysisk aktivitet. Arbeidsomfanget vil være fra 2-3 timer per uke. Det er mulig å ha flere oppdrag.

Neste kurs starter i april, og går over tre dager. Fredag 16. april klokken 17-20, lørdag 17. april klokken 10–16 og onsdag 28. april klokken 17–20. Kurset blir avholdt i regi av Oslo Idrettskrets og foregår i Ekeberghallen.

Vil du jobbe som treningskontakt eller støttekontakt?

Send en kort søknad med CV på e-post til Bydel Grorud ved Anne Kristine Lerdahl (telefon 23 42 19 30), anne-kristine.lerdahl@bgr.oslo.kommune.no.

Søknadsfristen er snarest og senest 1. april.

Dersom du er en person som har behov for bistand for å kunne delta i fritidsaktiviteter, kan søknad om støttekontakt eller treningskontakt sendes til Bydel Groruds bestillerenhet. Treningskontakt blir innvilget etter de samme kriteriene som gjelder for støttekontakt. Du trenger ikke å ha drevet med fysisk aktivitet tidligere!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere