Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trimmer sykefraværet ned

HJELPER MER ENN GJERNE TIL: Administrerende direktør i Meny, Vegard Kjuus har ingenting imot å bidra på gulvet slik at hans 70 ansatte på Ringnes Park kan ta seg en velfortjent tur til Athen.
HJELPER MER ENN GJERNE TIL: Administrerende direktør i Meny, Vegard Kjuus har ingenting imot å bidra på gulvet slik at hans 70 ansatte på Ringnes Park kan ta seg en velfortjent tur til Athen. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen
Meny Ringnes Park er en av de sprekeste butikkene i Norge, og har med det også et av de laveste sykefraværet av samtlige.

RINGNES PARK: Ved første øyekast virker ingenting annerledes hos i butikklokalet på Øvre Grünerløkka. Det er hektisk aktivitet med ansatte som fyller på hyller pakker ut kartonger med ulike varer.

I en av grønnsakshyllene finner vi Vegard Kjuus travelt opptatt med å fylle på løk. Det som kanskje kan overraske er at han er ingen ringere enn Administrerende direktør. Hele butikken drives nemlig av kjedens toppledelse denne uken.

Sprekest i Norge

– Jeg satt i kassa i hele går, og det gikk veldig fint. Det kan være litt vanskelig å holde styr på alle kodene til frukt og grønt, men heldigvis har vi jukselapper, sier Kjuus og smiler.

Grunnen til at direktøren selv må sitte i kassa er nemlig at kjøpmann Pål-Erik Johnsen og de 70 kollegaene hos Meny Ringnes Park ble nylig kåret til kjedens sprekest i en intern treningskonkurranse, og som belønning for innsatsen ble hele hurven sendt på Sydenferie.

– Nå koser de seg på et velfortjent opphold i Athen, og jeg er veldig stolt av det de har fått til her, sier Kjuus.

SE VIDEO FRA TRENINGSTUREN TIL ATHEN:

Fokus på trivsel og motivasjon

Han mener det er viktig å ha et høyt fokus på trivsel, og at trening er et av virkemidlene som bør benyttes mye mer på arbeidsplasser rundt om i landet.

– Dette skaper igjen overskudd og motivasjon, og hele bedriften tjener på å investere i trening for de ansatte, forteller Kjuus.

Og tilltaket har båret frukter. På to år har Menys interne treningssatsing bidratt til rekordhøy tilfredshet blant ansatte og et stupende sykefravær.

Konkurransen de har vært med på er del av treningsprogrammet SportyMeny. Siden oppstarten har treningssatsingen bidratt til å senke sykefraværet i kjeden med 1,3 prosentpoeng, fra 7,7 til 6,4 prosent, og butikken ligger nå hele 2,3 prosent under landsgjennomsnittet.

– Jeg håper at den gode trenden fortsetter og vi jobber kontinuerlig mot å bli den mest attraktive arbeidsgiveren i Norge, da de ansatte er vår aller viktigste ressurs, avslutter Kjuus.


LES OGSÅ:

Thomas gjennomførte ti Ironman-konkurranser på ti dager

Dette er trendy trening

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!