RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trimsuksess på eldresenteret!


SUKSESS: Eldretrimmen er populær - her noen av onsdagstrimmerne: bakerste rekke fra v: Kirsten Hamre, Susanne Backofen (trener), Anne Bredesen, 2. rekke fra v: Tordis Hofsbakken, Gerd Gullien, Lillemor Fjøss, Edith Hansen og Maggi Eriksen. Foran seniorveileder Grod Idland og daglig elder Roy Ove Lyngstad. FOTO: Kristin Tufte Haga
SUKSESS: Eldretrimmen er populær - her noen av onsdagstrimmerne: bakerste rekke fra v: Kirsten Hamre, Susanne Backofen (trener), Anne Bredesen, 2. rekke fra v: Tordis Hofsbakken, Gerd Gullien, Lillemor Fjøss, Edith Hansen og Maggi Eriksen. Foran seniorveileder Grod Idland og daglig elder Roy Ove Lyngstad. FOTO: Kristin Tufte Haga
Grefsen-Kjelsås eldresenter inviterte til trim én gang i uken. Jungeltelegrafen gikk, og nå utvides tilbudet til flere ganger i uken for å få plass til alle! – Kjempefin trening, sier Lillemor Fjøss (90).

KJELSÅS: – Helt utrolig! Etter bare et par ganger var det fullt, så nå utvider vi til tre ganger i uken i stedet, forteller leder av Grefsen-Kjelsås eldresenter, Roy Ove Lyngstad.

Han legger til at trimmen er et samarbeid med bydel Nordre Aker, fysioterapeutstudenter fra Høyskolen i Oslo, Frivillighetssentralen Grefsen-Kjelsås, og et gratis lavterskeltilbud for menn og kvinner.

«Frisklivstiltak»

Målsettingen med trimmen, som heter «frisklivstiltak», er blant annet å bedre styrke og balanse, og dermed bedre mulighetene for de eldre til å klare seg i eget hjem. Og gjennom samarbeidet med Frivillighetssentralen stiller sjåfører som kan hente trimmerne hjemme hos de selv, og kjøre de til senteret. De som velger transport, må bidra med en liten egenandel.


Seniorveileder i bydelen, Gro Idland, understreker at trimtilbudet ikke skal konkurrere med andre eksisterende tilbud.


– Vi søker de som ikke har et eksisterende tilbud. Det kan være eldre som står i fare for å tape funksjonsevne, og har et forbedringspotensiale. Kanskje har du gjennomgått et sykehusopphold, et beinbrudd eller er sosialt isolert, sier Idland.

Også sosialt

Og etter trimmen kommer rosinen i pølsa, da er det felleslunch på senteret for de som er interessert, og mot en liten egenandel.
Lillemor Fjøss (90) er en av eldretrimmerne på onsdagene. Hun er storfornøyd med det nye tilbudet ved Grefsen-Kjelsås eldresenter.


– En veldig fin trening synes jeg! Og særlig er instruktørene veldig flinke, og ikke minst også veldig søte! Jeg har selv vært yrkeskolelærer i 32 år på Sogn videregående skole, og disse jentene fra Høyskolen i Oslo er veldig flinke til å lære bort, ifølge Lillemor, som selv har trent mer eller mindre «bestandig».

Rundt stolene

Nittiåringen forteller at hun i fjor faktisk hadde egen PT (les: personlig trener) på et treningssenter. Men nå er det eldretrimmen som gjelder.


– Vi sitter jo ikke på stolene hele treningstimen. Vi masjerer også rundt stolene, og gjør forskjellige balanse- og styrkeøvelser bak stolene. Kjempefin trening! ifølge den spreke nittiåringen, som langt fra er den eldste på trimtreffen på Grefsen-Kjelsås eldresenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere