RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trio i sekstiårene mistenkt for å stå bak millionsvindel


 
  Foto: Illustrasjonsfoto
Tirsdag 19. februar ble tre personer pågrepet og siktet for grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri overfor Helseøkonomiforvaltningen (Helfo).

OSLO: –  Det er skjellig grunn til å mistenke de tre personene, som jobber ved et privat helseforetak, for å ha forledet Helfo til å utbetale i overkant av 5 millioner kroner eller å ha medvirket til det, sier politiinspektør Gro Smogeli, leder ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

Politiet mener at bedrageriet er utført ved at det er levert refusjonskrav på urettmessige spesialisthenvisninger, og forholdet skal ha pågått over en periode på ca 3 år, opplyses det i en pressemelding.

LES OGSÅ: «Lille-Røkke» må bak lås og slå

Løslatt etter avhør

To av de pågrepne, begge kvinner i 60-årene, ble løslatt etter avhør tirsdag. Den tredje pågrepne er en mann i 60-årene, som ble sittende i varetekt til onsdag, vil bli løslatt etter nye avhør denne uken.

De tre pågrepne er siktet for grovt bedrageri eller medvirkning til grovt bedrageri. Alle tre har erkjent deler av det faktiske forhold, men erkjenner ikke straffeskyld.

LES OGSÅ: – Hjalp til med å unndra skatt for 13,2 milliarder kroner

LES OGSÅ: Tatt for pantesvindel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere