*Nettavisen* Nyheter.

Trippel cuptriumf for BSK

Bækkelaget slo til med hele tre finaleseire under Peter Wessel cup i helgen. Både Jenter12, Jenter13 og Gutter13 gikk til topps i den prestisjetunge turneringen.

Etter to intense dager og åtte kamper for hvert av lagene, gikk Bækkelaget seirende ut av tre finaler i turneringen som ofte kalles "uoffisielt NM". De beste lagene fra hele Norge i aldersgruppen 12-19 år var samlet i Larvik, og BSKs tre cuptitler vakte oppsikt i håndballbyen.

Jenter12

I innledende kamper ble J12 puljevinner med etter å ha slått Ski 10-5, AK-28(Arendal) 8-5 og Sandefjord 10-5. I sluttspillet søndag spilte jentene bedre og bedre for hver kamp mot sterke motstandere. Tjølling fra Vestfold ble slått 9-4 i seksendelsfinalen, Stavanger måtte gi tapt 10-3 i åttedelsfinalen, Halsen tapte 10-7 i kvartfinalen og Ski ble satt på plass med 10-5 i semifinalen. I finalen vant BSK-jentene hele 19-10 over Fjellhammer2, etter 10-2 ved pause. Toppscorer i finalen ble forøvrig Anette Karlsen med sju mål, mens Alvilde Grønneberg fikk bestemannspremien.
- Jentene har hatt et fantastisk humør og spilleglede hele helga.
6-0 forsvaret har vært bunnsolid, keeperne gode og det kollektive spillet i etablert angrep og trekkene har fungert veldig bra, skryter trener Mona Karlsen.
- I tillegg har det vært fokus på sunn og næringsrik mat hele helga for å stå distansen ut, med masse drikke, brød, frukt og grønnsaker, yoghurt, mandler, nøtter og rosiner, forteller hun.

Jenter13

I de innledende kampene på lørdag tapte jentene først knepent 13-14 for Ski, før de slo AK-28 12-5 og spilte uavgjort 11-11 mot fjorårsvinner Sandefjord i en nervepirrende kamp. Søndag startet jentene med sekstendelsfinale mot Alta-laget Bossekop og vant greit 12-5 før de banket Reistad 15-2 i åttedelsfinalen. Kvartfinalen mot NIT-HAK ble en thriller av de sjeldne. To minutter før slutt ledet NIT-HAK med 2 mål, før Nora Mørck reduserte og Karoline Ottersen skaffet straffe i siste sekund. Nora Mørck satte inn det avgjørende målet, og sørget for "sudden death" hvor Thea Mørck til slutt scoret og sendte laget til semifinale. Der ble Kongsvinger slått 11-7, og i finalen ventet Sandefjord, i år som i fjor. Den gang vant Sandefjord med ett mål og spenningen var stor foran årets finale, men jentene trosset all nervøsitet og spilte en praktkamp. Målene kom å på rekke og rad og BSK kunne til slutt gå av banen med resultatet 16-9. Nora Mørck ble kåret til banens beste spiller.
- Jentene vant PW-Cup takket være god lagånd, kollektivt samspill, stor spilleglede og godt humør gjennom hele turneringen, forteller Birgitte Lange.
- De hadde også en stor supportergjeng med andre spillere på laget. Stemningen var upåklagelig gjennom hele helgen med heiarop, sanger, cd-spiller, bjeller og fargerike plakater. De blågule supporterne satte sitt preg på hver eneste kamp og heiet jentene frem til seier, legger hun til.

Gutter13

Guttene startet innledningsrunden allerede fredag, mot Alta, som ble beseiret 10-8. Deretter ble det to tap på lørdagen, mot Ski (9-13) og AK-28 (8-9), men laget klarte likevel å kvalifisere seg til sluttspillet. På søndag virket det som det var et helt annet lag på banen, Halsen ble først beseiret 12-8, før Nordby ble slått i åttedelsfinalen. Nit/Hak ble for svake i kvartfinalen og måtte gi tapt 9-5, og semifinalen endte med ny seier, 9-8 over Kolbotn, etter en spennende avslutning. Dermed var det klart for finale mot Haslum, som nylig vant seriekampen mot guttene med 11 mål.
Likevel ble finalen ble i realiteten avgjort allerede i første omgang, da Bækkelaget ledet hele 8-2. Laget spilte med en utrolig selvtillitt og løp Haslum i senk, ikke bare i kontra, men også i etablert angrep. BSK vant utvilsomt på laginnsats og løpsstyrke. Haslum virket tamme og slitne, men vant andre omgang med to mål. Det virket som guttene kontrollerte siste del av kampen, og vant komfortabelt 13-9. I likhet med fjoråret ble bestemannsprisen delt ut til Bækkelagets Christian O'Sullivan.
- Jeg er dypt imponert over guttene. Vi hadde en litt fomlende start på turneringen, men i sluttspillet går det bare en vei og finalen ble prikken over i´en. Det sosiale er bare helt perfekt med disse guttene. Det gode humøret og styrken i samholdet er mye av grunnen til at de vinner, skryter trener Preben Vanghøj.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.