*Nettavisen* Nyheter.

Trippeldrapssiktet avhøres i dag

Tre personer ble drept med et stikkvåpen i Bjerkealleen sist torsdag. - Et brutalt syn, sa politiet.

Den 44 år gamle mannen som er siktet for trippeldrapene på Grefsen forrige torsdag, avhøres for første gang i dag.

GREFSEN: En 44 år gammel mann av irakisk bakgrunn er siktet for å ha drept sin 34 år gamle kone og deres to små barn på ett og fem år. De brutale drapene skjedde i et korttidshjem i Bjerkealleen 24 på Grefsen sist torsdag.

Avhøres i dag

Den siktede skal ikke ha vært i stand til å bli avhørt frem til nå, men politiet regner med å få gjennomført de første avhørene i dag, mandag.

Vi satser på å gjennomføre avhør i dag. Det er avtalt med mannens forsvarer. Avhøret vil begynne en gang rundt lunsjtider, sier førstebetjent Egil Kulseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Kulseth ønsker ikke å kommentere mannens tilstand utover dette.

Tryglet om å gå til psykiatrisk behandling

VG skrev i helgen at den siktedes avdøde kone skal ha vært fortvilet over sin manns psykiske tilstand etter at han kom tilbake til Norge. Den siktede skal ha gått til behandling hos psykiater i Irak, og hans kone skal ha : tryglet ham om å oppsøke psykiatrisk hjelp i Norge. (Ekstern link)
Kona forsøkte å overtale ham til å gå til en psykiater her i Norge, men han er en meget sta person og nektet, sier en venn av den drapssiktedes familie til VG, på vegne av siktedes eldre bror.
Den avdøde kona skal i følge drapssiktedes bror også ha truet med at de to ikke kunne leve sammen lenger.
Den siktedes forsvarer sier at psykiatrisk behandling vurderes fortløpende.
Han har ikke fått diagnosen psykisk ustabil, men han har hatt legetilsyn. Hva tilsynet gikk ut på, vet jeg ikke. Det vil fortløpende bli vurdert om behovet for lege eller psykolog er til stede, sa advokat Solveig Høgtun, til NTB i helgen.

Pengekrangel

Den siktede skal også ha kranglet om økonomi med kona i forkant av det brutale trippeldrapet i følge VG.
Kona har sendt penger hjem til Irak, hvor familien kommer fra, og 44-åringen skal ha reagert voldsomt på dette. Beboerne i huset, som har overhørt deler av kranglene, lurer nå på om dette har en sammenheng med drapene.

Varetektsfenglet i fire uker

Mannen ble i Oslo tingrett lørdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden og fullstendig isolasjon og medieforbud i de to første ukene.

«Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på at de avdøde hadde skader som samsvarer med siktelsen. Siktede ble pågrepet på stedet med tegn på at han var involvert. Det vises videre til vitneforklaringene og de øvrige opplysninger som foreligger i anmeldelsen», heter det i kjennelsen.

44-åringen var ikke til stede under fengslingsmøtet, men samtykket til varetektsfengslingen.

Broren ønsker strengeste straff

Broren til den siktede 44-åringen går i dagens VG ut med en unnskyldning til konas familie og det norske samfunnet.
- Hvis jeg var dommer, ville jeg gitt ham den strengeste straffen slik at han får en lærepenge, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.