RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trist av vandaler

Det var et trist syn som møtte kirkegjengerne på Nordstrand søndag formiddag. Vandaler hadde i løpet av helgen slått til ikke bare en, men to ganger mot Nordstrand kirke.

For allerede natt til 1. mai begynte det å brenne i inngangspartiet til kirkens kontorbygning. Brannen var trolig påsatt. Heldigvis klarte brannvesenet å slokke brannen før hele bygningen ble flammenes rov. Men når en begynte å se seg rundt på kirkens grunn under slokkingen, var det tydelig at vandaler hadde vært på ferde. Ruter var knust, et hvitt pulver var kastet inn i kirken og obskøne og blasfemiske ord var skrevet på kirkeveggen.

Når sogneprest Erling Pettersen og hans medarbeidere skulle holde gudstjeneste bare to dager senere, så oppdaget de at vandaler hadde vært på ferde på nytt. Denne gangen er det nye hatske meldinger mot kirken og hva den står for, og i tillegg veltede gravstøtter. Forhold som naturligvis opprører både de pårørende og kirkegjengerne på Nordstrand.

Det er noen år siden dette med satanisme og kirkebranner preget nyhetsbildet i Norge. De såkalte satanistene var stort sett unge mennesker som trengte noe spennende å sverme for, og som fant dette gjennom å bryte tabuer og spotte kristendommen og vandalisere og tenne på kirker. Med tanke på hvor få mennesker som utgjorde de såkalte satanistene på 1990-tallet, fikk de mye oppmerksomhet ut av sine «markeringer». Noe det omtalte Greven-drapet i 1993 selvsagt også bidro sterkt til.

Men så ble det brått stille fra «satanistene», og det eneste vi har opplevd de siste årene er noen veltede gravstøtter på norske kirkegårder. Ikke overraskende viser det seg at de som står bak ofte er svært unge mennesker som ikke forstår rekkevidden av sine handlinger.

Det er spennende å bryte noen tabuer, og så tenker en ikke over at dette sårer enkeltpersoner. En tenker heller ikke over at dette er alvorlige lovbrudd som vil få store konsekvenser for de involverte senere i livet. La oss håpe at politiet oppklarer sakene, og at dette er siste gang vi ser noe mer til dette svermeriet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere