Gå til sidens hovedinnhold

Trist farvel med Ullevaal

Alt har gått galt for Lyn i år, og søndag kronet de sesongen med 5-0-tap for Fredrikstad i sin siste kamp på Ullevaal stadion.

ULLEVAAL: Skuffelsen sto skrevet i ansiktet på hjemvendte Fredrik Dahm i mixed zone etter avslutningen av årets Tippeliga. Og avslutningen på Lyns æra med Ullevaal stadion som hjemmearena.

Og avslutningen på eliteseriespill for denne gang.

– Godt at det er over

Men Dahm var også lettet.

– Det er godt at sesongen er over. Vi har vært klar over at vi rykker ned en stund, og det er egentlig bare deilig at det er ferdig nå, sier 26-åringen som debuterte for Lyn i 2000.

Han ble så satt ut med en alvorlig skade, og forsvant fra moderklubben en stund, før han nå redebuterte i år.

– Jeg klarer ikke helt å oppsummere sesongen ennå, men det er jo trist at det skulle ende på denne måten, sier han.

Hva som skjer neste år, er også usikkert for Dahms del.

– Kontrakten min går ut etter denne sesongen, så vi må reforhandle. Jeg vet heller ikke hva jeg har lyst til, sier Dahm.

Galgenhumor

Det som er helt sikkert er at Lyn ikke skal spille i eliteserien neste år. Spill i 1. divisjon venter, og det med ny hjemmearena på Bislett stadion.

– Det er fornuftig av klubben både økonomisk og med tanke på antall tilskuere, å flytte til Bislett. Men det er klart det er litt rart, sier Dahm.

Lyn har mer eller mindre "tilhørt" Ullevaal i over 20 år.

Og avskjeden søndag ble meget trist.

Ikke bare et begredelig resultat med 5–0 i sekken, men også hodeløse taklinger, rødt kort, og kun litt over 2000 tilskuere på tribunen. Og avskjed med lynprofilen Tommy Berntsen.

Bastionens spede forsøk på galgenhumor klarte ikke å tenne gnisten hos spillerne, og bidro heller bare til å forsterke det litt stakkarslige inntrykket Lyn har gitt i år – på flere fronter.

– Tabellposisjonen taler vel for seg. Det har ikke vært en god sesong for å si det sånn, avslutter en mutt Fredrik Dahm.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene