RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trist for Ensjø


Stålverkshallene på Ensjø rives.
Stålverkshallene på Ensjø rives.
Ståle Sørensen (V) synes det er beklagelig at de gamle stålverkshallene rives.

ENSJØ: I løpet av nærmeste framtid skal nemlig de historietunge teglsteinsbygningene forsvinne for godt..

Feil avgjørelse

Venstrepolitiker Ståle Sørensen er en av dem som har kjempet lenge mot riving, men som nå altså må innse at slaget er tapt.

Jeg synes det er en helt feil avgjørelse. Jeg har ikke klart å stoppe det, og heller ikke møtt noe særlig forståelse for å bevare dette. Jeg må si jeg er overraska over at ikke flere har sett verdien av stedet, sier Sørensen til Østkantavisa.

Han mener bygningen er historisk viktig.

Det er det eneste bygget på Ensjø som har industriell historie på denne måten. Vi skal være veldig glade for at hallen i Kværnerbyen er fredet, for det er faktisk den siste som er igjen av denne typen i Oslo, forteller han.

Flere alternativer

De siste årene har det kommet mange alternative forslag til hva man kunne brukt bygget til framfor å rive. Deriblant kunsthall.

Sørensen mener utbyggerne vil angre når de om noen år er ferdige med den nye Ensjøbyen.

Det vil sannsynligvis dukke opp behov for en hall når man har bygget ferdig boliger og butikklokaler i området. Jeg tror man vil innse at det kanskje hadde vært lurt å beholde bygget jeg, og utnyttet det til treningshall eller noe annet som kunne gagnet nabolaget. Enden på visa blir vel at de må bygge opp en hall på nytt, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere