RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trist fra Boligbygg

nn Bente Grandetrø har hatt et liv fyllt med psykiske lidelser, alkoholproblemer og alvorlig sykdom. Det var inntil hun skaffet seg dyr. I dag lever hun i en kommunal bolig på Torshov, sammen med fire hunder, fire katter, en amazon-papegøye, en dvergpapegøye, en chinchilla og en minigris. Medisinene er ute av huset og hun lever og ånder for sine dyrevenner. Livet er godt, mener hun.

Det mener imidlertid ikke Boligbygg. For noen uker siden kom beskjeden: Kvitt deg med dyra eller flytt!

Naboer har nemlig klaget på dyreholdet. Og selvsagt kan man argumentere for at mange dyr i en trang leilighet er i meste laget. Samtidig handler det også om å være mindre rigid i forhold til regelverket, og i steden fokusere på de gode sidene ved denne saken. Årsaken til naboklagene er nemlig ryddet opp i for Grandetrø er opptatt av at ingen skal plages av dyra hennes. Også derfor vasker hun leiligheten flere ganger daglig. I tillegg har Dyrevernnemda godkjent dyreholdet allerede i 2006. Og i følge Grandetrø er dyra hennes en direkte årsak til at hun holder seg oppegående, frisk og i godt humør. De er rett og slett hennes familie.

Da blir det ganske oppsiktsvekkende og unødvendig brutalt av Boligbygg å be henne om å kvitte seg med dyra sine. Alternativet er å flytte. Noe som ikke er en smal sak for en som i utgangspunktet er bosatt i en kommunal leilighet.

Boligbygg ønsker ikke å kommentere denne enkeltsaken, men henviser til leiekontrakta. De innrømmer også at brevet Grandetrø har mottatt kanskje er unødvendig hardt i tonen. Det er vanskelig å være uenig i det, og her handler det rett og slett om å vise menneskelig hensyn og omsorg.

Selv om kommunen har mange brukere de skal ta hensyn til, og at man i stor grad derfor må ha et regelverk som er tilpasset flertallet, burde man i denne typen saker kunne bruke en litt mer human tankegang. Grandetrøs «dyrehage» er i utgangspunktet en gladsak. Det handler om en tidligere syk kvinne, som har funnet livsglede i dyra sine. Det burde Boligbygg vite å sette pris på, i stedet for å lage unødvendig tristesse.

Her handler det rett og slett om å vise menneskelig hensyn og omsorg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere