*Nettavisen* Nyheter.

Triste, sinte og skuffede skientusiaster

Bydelsutvalget i Vestre Aker ønsker buss til skiløypene på Tryvann. Arkivfoto

Vestre Aker bydelsutvalg krever busstilbud til Tryvann Vinterpark også i ukedagene.

TRYVANN: – Da Tryvann Vinterpark åpnet var det uten tilbud om kollektivtransport helt frem. Tilbudet med shuttlebuss fra stasjonen og opp tidligere i år, eksisterer ikke lenger. Det ante meg at det ble kaos, og leder for Tryvann Vinterpark, Mikael Linnander, kan fortelle at Voksenkollen Skiservice aldri har opplevd slikt kaos av triste, sinte og svært skuffende skientusiaster, og hvor mange valgte å reise hjem, forteller BU-politiker Anita Aasdahl Hoff (H).

I påvente av en permanent transportløsning opp til toppen, mener Aasdahl Hoff at gratis buss må på plass raskest mulig.

Les også: Topp anlegg i hovedstaden

Ikke fullverdig tilbud

– Ruter tilbyr kun bussløsning i helgene fra Voksenkollen stasjon, det er ikke et fullverdig nok tilbud. Det er jo nettopp i ukedagene, etter skoletid, at aktivitetene foregår og hvor det er en stor avlastning om ungdommen kan komme seg fram og tilbake uten å være avhengige av snille foreldre som kjører dem opp og henter, mener hun.

I et enstemmig vedtak ber bydelsutvalget at samferdselsbyråden snarest bidrar til en løsning hvor kollektivtransporten går helt frem. Dette ble også underbygget av miljøhensyn og av hensyn til å fremme sunn ungdom i hele byen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.