RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trives best på Kantarellen


Velferdsbyråd Sylvi Listhaug fikk erfare at på Kantarellen har man det godt. Her i sofaen sammen med institusjonssjef Arild Fosslie. Merete Steinsæter serverer.
Velferdsbyråd Sylvi Listhaug fikk erfare at på Kantarellen har man det godt. Her i sofaen sammen med institusjonssjef Arild Fosslie. Merete Steinsæter serverer.
Det er gjennomført en ny fornøyd-undersøkelse blant sykehjemsbeboere, og det stedet som skåret høyest, var Kantarellen bo- og servicesenter.

MORTENSRUD: Mange av beboerne ved sykehjemmene i Oslo er godt fornøyd med tilbudet sitt.

Undersøkelsen viser at inntil 92 prosent av beboerne er enten svært stor eller i stor grad godt forøyd med tilbudet, noe som er en oppgang på 2 prosent fra 2006.

Dette kommer frem i en spørreundersøkelse blant 812 sykehjemsbeboere i Oslo. Dette er tredje gang denne undersøkelsen er foretatt i Oslo kommune.

- Det er selvfølgelig bra når 9 av 10 sykehjemsbeboere sier de er fornøyd med tilbudet, men vi jobber knallhardt for at det skal bli enda bedre å bo på sykehjem i Oslo, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug.

Respekt

Blant beboerne på private sykehjem viser undersøkelsen at 96 prosent er fornøyd med tilbudet de mottar, mot 91 prosent for de som bor på kommunale sykehjem. Beboerne er mest fornøyd med de ansattes evne å gjøre jobben sin, og de ansattes behandling av beboerne med høflighet og respekt.

- Dette viser at de ansatte, uansett om de jobber på et privat sykehjem eller et kommunalt sykehjem gjør en kjempeinnsats og det skal de ha ros for, sier Listhaug, som tirsdag ettermiddag var på besøk på Kantarellen.

Brukerne gir i undersøkelsen uttrykk for at de i stor grad får legge seg og stå opp når de selv ønsker det. De får imidlertid i svært liten grad bestemme når de skal spise og i mindre grad bestemme hvor ofte de vil dusje.

- Her har Oslo kommune en jobb å gjøre. Vi må ta mer høyde for brukerne når det gjelder å få bestemme over sine gjøremål i hverdagen.

Flere aktiviteter

Hun peker også på at beboernes svar i undersøkelsen blir viktig for den videre utformingen av eldreomsorgen i Oslo. Undersøkelsen viser at sykehjemsbeboerne vil har flere aktivitetstilbud.

- Dette er noe vi må jobbe mye med i årene som kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere