*Nettavisen* Nyheter.

Trives i bydelen

Beboerne trives på St.Hanshaugen

Trivselen i bydelen er stor, men færre identifiserer seg med den.

Ny undersøkelse viser at innbyggerne i bydel Frogner og St.Hanshaugen er fornøyd. Innbyggerne trives, men føler ikke stor tilknytting til bydelen.

Hele 85 prosent av innbyggerne på Frogner svarte at de trivdes i stor grad i bydelen de bodde i, mens 83 prosent fra St.Hanshaugen svarte det samme.

- Oslofolk er stadig mer fornøyd med byen sin. Det er viktig å foreta slike undersøkelser med jevne mellomrom for å oppdage hva som fungerer og hva som må justeres for at byen skal fungere mest mulig knirkefritt, sier byrådsleder Erling Lae.

Trives i Oslo

94 prosent av Osloborgerne er fornøyd med å bo i Oslo. Bare 2 prosent trives ikke med å bo i Oslo. Jo lenger man bor i Oslo desto mer fornøyd blir man med byen.

Dette viser en omdømmeundersøkelse Synovate Norge har foretatt for byrådet i Oslo.

Nordre Aker var den bydelen som scoret høyest på trivsel. Hele 90 prosent svarte at de trives i stor grad. På motsatt ende svarte kun 68 prosent i Søndre Nordstrand og Alna det samme.

Ikke full så tilknyttet

Når det gjaldt identitetsfølelsen var resultatet ikke fullt så bra.

På spørsmålet følelse av tilknytning til området man bor i var resultatet varierende. Gjennomsnittlig svarte 58 prosent av Oslo-borgerne at følte seg tilknyttet bydelen i stor grad.

På Frogner svarte 59 prosent det samme, mens St.Hanshaugens innbyggere lå på beskjedne 51 prosent.

Grünerløkka kom dårligst ut med kun 43 prosent.

FAKTA

Jo lengre man har bodd i Oslo / bydelen, desto bedre trives man i byen / lokalmiljøet.

Andelen som trives (andelen fornøyde) er lavere blant personer som er født i Mellom-/Sør-Amerika, Afrika og Asia (heretter kalt ikke-vestlig bakgrunn) (ca 68%), enn blant personer født i Norge (ca 80%).

Folk i vestlige bydeler (Ullern, Frogner, Nordre Aker og Vestre Aker) trives generelt sett bedre (mellom 85% og 90%) enn folk i østlige bydeler (ca 70% ). Det er også høy trivsel i de sørlige bydelene Østensjø og Nordstrand.

Bydelsforskjellene er særlig markerte når det gjelder trivsel i området hvor man bor. Her kommer Søndre Nordstrand og Alna dårligst ut med 68% som trives mot 90% i Nordre Aker som kommer best ut.

Personer i alderen 25-34 år føler mindre tilknytning til Oslo og området de bor i enn personer i øvrige aldersgrupper. Forklaringen kan være at det er mange innflyttere i denne aldersgruppen, og at de derfor ikke har bodd så lenge i byen.

Tilknytningen til så vel Oslo by som bo-området øker klart med antall år man har bodd i byen / bo-området.

Folk i vestlige bydeler, samt på Nordstrand føler større tilhørighet til byen og særlig bo-området, enn folk i andre bydeler. I bydel Gamle Oslo er det for eksempel 45% som føler tilknytning til området, mens den tilsvarende andelen i bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Nordstrand er på 68%. Noe av forskjellen kan ha sammenheng med at det bor flere 25-34-åringer i bydel Gamle Oslo enn i Nordstrand og i Nordre og Vestre Aker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag