Trives i rampelyset

JENTEROMMET ER FYLT MED POKALER: Julie Maria Dahl viser stolt frem pokalen hun vant da hun tok 3. plassen i junior-VM i discodans for duo i 2011. Nå ser hun frem til å delta i MGP.

JENTEROMMET ER FYLT MED POKALER: Julie Maria Dahl viser stolt frem pokalen hun vant da hun tok 3. plassen i junior-VM i discodans for duo i 2011. Nå ser hun frem til å delta i MGP. Foto: Foto: Fanny Ofstad

Julie Maria Dahl (16) fra Nordstrand skal delta i delfinalen i MGP 4. februar i Florø.

SPENNENDE: Dahl sitter hjemme på rommet sitt på Nordstrand. Hun gleder seg til 4. februar. Foto: Foto: Fanny Ofstad

MODIG: Dahl sier hun får et adrenalinkick av å opptre, og glemmer alt annet når hun står på scenen.

NORDSTRAND: – Jeg ble helt sjokkert da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle delta i Melodi Grand Prix. Nå er jeg mer spent enn nervøs, og gleder meg skikkelig til å opptre, sier Dahl.



Hun og Asher Yaseen Naseem (16) skal fremføre låten «Sammen», som er en hyllest til Oslo by og hele Norge, i kjølvannet av de dramatiske hendelsene 22. juli i fjor.

– Vi skal synge og rappe. Musikalsk passer låten kanskje aller best for det yngre publikummet, men budskapet er noe som alle kan relatere seg til. «Sammen» handler om samhold og å tenke positivt, forteller hun.

Ungdomshelter

Dahl er vant til å være i rampelyset og trives på scenen. Hun og Yaseen er unge debutanter i det voksne MGP, men langt fra ukjente med scener og kameraer.

De har i flere år vært ungdomshelter i rollene som Tariq og Mira i AF1, NRKs suksessrike ungdomsserie som handlet om en dansegruppe på fire.

De har også opptrådt under Spellemannsprisen, VG-lista-showet og som pauseinnslag i MGPjr.

Synger og danser

Dahl har tatt 3. plassen i junior-VM i discodans for duo i 2011, og danset bak Malin da hun vant Melodi Grand Prix jr. i 2005.

– Musikk og dans betyr veldig mye for meg. Jeg elsker det og vet ikke hva jeg skulle gjort uten, sier hun, og legger til at hun ikke er bekymret for de andre deltakerne i MGP.

– Det er viktig å sikte høyt og gi alt hvis du vil nå langt. Vi skal gi 110 prosent, så jeg håper at vi vinner. Likevel har vi kun én sjanse. Det er skummelt å tenke på, sier hun.

Dahl har vært glad i å synge siden hun var liten. Hun forteller at hun er selvlært og synger overalt, for eksempel i dusjen.

– Jeg er et konkurransemenneske og fokusert når det gjelder. Jeg forventer at jeg skal lære et nytt dansetrinn med en gang. Hvis ikke det går blir jeg oppgitt, men jeg fortsetter likevel til jeg får det til, sier hun.

Bare oss to

Dahl forteller at siden hun og Yaseen allerede har et navn fra AF1, kan hun tenke seg at noen vil forbinde dem med serien.

– Dette er det første bare vi to gjør sammen. Men vi er ikke Mira og Tariq i MGP, vi er Julie Maria og Yaseen, forklarer hun.

Les også:

http://www.noblad.no/sport/unge-em-hap-1.5131267

http://www.noblad.no/kultur/sprek-kulturnatt-1.5114178

http://www.noblad.no/sport/dancing-queen-1.5109716

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.