RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trives med matpakka

En av to skolebarn er fornøyd med matpakke og skolemelk, ifølge en undersøkelse fra MMI.

Groruddalen: Omtrent halvparten av elevene oppgir at de ikke ønsker andre mat- eller drikkeprodukter enn det de har i dag. Det viser en undersøkelse MMI Synovate har gjennomført blant 200 skolebarn. Rundt en av ti ønsker seg imidlertid frukt og grønt på skolen. Det vil si at selv om et varmt gratis skolemåltid er langt fra virkeligheten enda, er det ikke spesielt savnet. 9 prosent av de spurte oppga at de ønsket seg varm skolemat. En stor andel skolebarn har gode frokostvaner. Totalt spiser 88 prosent av de spurte frokost hjemme før de går til skolen hver dag. Fem prosent av de spurte spiser aldri frokost før de går på skolen. Ni av ti av de spurte elevene har med seg matpakke daglig. Men bare fem av ti som har med seg matpakke spiser opp hele matpakken hver dag. Det er gledelig at en så stor andel skolebarn har med matpakke hver dag, men det er selvsagt viktig at barna spiser maten sin også. Et godt råd kan være å variere matpakken mer, slik at barna lar seg friste til å spise den, sier daglig leder for Melk.no Ida Berg Hauge.
Skolemelkordningen står fortsatt sterkt. 59 prosent av skolebarn mellom 8-13 år får melk på skolen. Vann er hovedalternativet for dem som ikke drikker melk, saft og brus er så å si fraværende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere