RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trivselen øker på Sagene


Styreleder for Sagene- Torshov LA 21 forum, Joachim Fladmark-Hauge synes det er riktig trivelig at publikoum på Sagene trives bedre enn for fire år siden.
Styreleder for Sagene- Torshov LA 21 forum, Joachim Fladmark-Hauge synes det er riktig trivelig at publikoum på Sagene trives bedre enn for fire år siden.
En fersk publikumsundersøkelse viser at beboerne i Bydel Sagene trives langt bedre enn for fire år siden.

SAGENE: Sagt med enkle ord trives nemlig beboerne i bydelen ni prosent bedre enn de gjorde tilbake i 2004. Undersøkelsen, også kalt «Bydelsrapporter» er utført av Synovate Norge (tidligere MMI) på oppdrag fra Oslo kommune.

Midt i smørøyet

Styreleder for Sagene-Torshov Lokal Agenda 21 forum (LA21), Joachim Fladmark-Hauge er fornøyd med utviklingen.

Sagene, som resten av Oslo, er i en postiv utvikling. Folk blir stadig mer glad i bydelen og byen sin. Jeg mener selv at Sagene ligger midt i smørøyet. Nært marka, parker, sentrum og perfekt for studenter på grunn av sin plassering midt mellom Universitetet i Oslo, Handelshøgskolen BI og andre pulserende kunstneriske og akademiske miljøer, mener Fladmark-Hauge.

LA21 er en politisk uavhengig interessegruppe for nærområdet som lenge har arbeidet for en positiv utvikling på Sagene. Styrelederen peker på god vilje til samarbeid og innsats i bydelen.

Forumet jobber med konsensusbeslutninger og er derfor avhengig av et slikt samarbeid for å få ting til. Tett samarbeid med lokale foreninger, frivillighetsorganisasjoner, bydelsadministrasjon og bydelspolitikere har gitt, og vil gi flere resultater, mener han.

Den positive utviklingen skyldes nok at mange er med og tar i et tak. Mange små endringer gir resultater. Gode eksempler på små og store ting som har skjedd i bydelen i det siste er nye Sagene Lunsjbar, Kokosbollefabrikken, nye buss- og trikkeholdeplasser, utviklingen av Arne Gjestis plass og Sagene samfunnshus, og happeninger som Bollywood Festival og Yogafestivalen for å nevne noe, mener han.

Langt igjen

Han er imidlertid klar på at det er et godt stykke igjen til beboerne i bydelen kan si seg fornøyd.

Fornøyd blir man vel aldri, men jeg tror ikke nødvendigvis det er så mye som skal til for å heve trivselen ytterligere. En overordnet trafikkplan for bydelen bør planlegges snarest. Hovedgatene og møteplassene våre må oppgraderes. Ellers håper jeg det blir enklere for beboerne å påvirke sitt eget nærområde. Beslutningene tas fortsatt altfor langt unna der hvor tiltaket skal skje. Et mer lokalt styre ville ha gitt beboerne et bedre forhold til sitt nærmiljø og mer identitet og liv, mener Fladmark-Hauge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere