*Nettavisen* Nyheter.

Tro, kunst og kjærlighet

Meron Hadgu og Maria Smette Gulbrandsen er arkitektene bak verket "Livets gang".

Mandag var det åpning av påskeutstillingen "Tro, håp og kjærlighet" i Holmlia kirke. Kunstnerne er elever ved Hallagerbakken og Rosenholm skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klipp-klipp: Even Vestland og Julia Nourizadeh fikk æren av å åpne utstillingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hånden påhjertet: Omrisset av hendene til 1. og 2.-klassinger fra Hallagerbakken skole er hovedingrediensen i dette hjertet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Boller og saft: Clara Shjødt, Celine Solheim og Ingvild Ekrol etter den høytidelige åpningen.

HOLMLIA: Fungerende sokneprest Helge Fisknes holdt noen innledende ord. Han framhevet at tro, håp og kjærlighet er universelle verdier, uavhengig av religion og kultur.

Vi er veldig lykkelige for at dere sa ja til å kaste lys over disse viktigste tingene i livene våre, fortalte han de frammøtte 6.-klassingene fra Hallagerbaken og Rosenholm.

Uten tro nytter ingenting. Uten håp er alt mørkt, og uten kjærlighet til hverandre klarer ingen å være sammen, sa Fisknes, før han overrakte saksen til elevene Even Vestland og Julia Nourizadeh.

De hadde en grønn snor å klippe før utstillingen kunne erklæres for åpen.

Trenger et anker

6.-klassingene Marie Smette Gulbrandsen og Meron Hadgu kan stolt vise fram sitt bidrag, "Livets gang". På et grått, langhåret teppe har de limt på diverse symbolske gjenstander.

Korset står for tro, og det gjør også båten og ankeret. Jeg tror alle trenger et anker så man ikke bare flyter rundt uten mening, mener Marie.

Et hjerte og to mennesker representerer kjærligheten. En rekke bomullsdotter har også sin naturlige forklaring:

Det er ikke alltid man har det like lett. Bomullen er flekker eller skyer i tilværelsen, forklarer Marie.

- Tema som favner alle

Meron likte godt temaet for utstillingen, og forklarer at de har brukt mye tid på verket.

Når jeg hører tro, håp og kjærlighet tenker jeg på familien og vennene mine, men også på de som ikke har det så bra. Det er mange som ikke får den kjærligheten de trenger, mener Meron.

Det er ikke første gang Holmlia kirke har kunstutstilling i påsken, men det er første gang det er barn som står bak verkene.

Siden kirken har 15-årsjubileum i år, ville vi gjøre det litt annerledes og heller bruke barn fra lokalmiljøet. Og det var viktig for oss å finne et tema som favner alle, sier kapellan Silje Sørebø.

Åpen til 30. mars

Utstillingen er åpen fram til 30. mars, og alle er velkommen til å ta turen innom i kontortid på hverdager, eller i forbindelse med gudstjenester på helligdagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.