RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trolig sentralt vitne


1. Personbil parkert i Jarlsbergveien.
2. Lys Volkswagen caddy varebil parkert i gjestegarasjen. Foto: Politiet
1. Personbil parkert i Jarlsbergveien. 2. Lys Volkswagen caddy varebil parkert i gjestegarasjen. Foto: Politiet
Politiet gikk torsdag ut med en etterlysning på to biler i forbindelse med drapet på Vegard Bjerck i desember. Begge bilene har vært parkert i tett nærhet til åstedet rundt drapstidspunktet, men var borte da politiet ankom stedet.

HOFF: Vi er svært interesserte i å få kontakt med disse bilførerne, sier seksjonsleder Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedlighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Akersposten.no.

LES OGSÅ: Virket som en henrettelse

Observert i gjestegarasjen

Hun forteller at den ene etterlyste bilen (bil nummer 2), en lys Wolkswagen Caddy varebil, stod parkert i gjestegarasjen på Hofftunet 18. desember, like utenfor beboerparkeringen hvor Vegard Bjerck ble funnet drept.

Bilen ble observert av vitner rundt drapstidspunktet klokken 16.10, men da politiet ankom åstedet klokken 16.34 var den borte.

At føreren har vært der på drapstidspunktet, tilsier at dette er et sentralt vitne, sier Rohde.

Ikke tatt kontakt

Noe av det samme gjelder den andre bilen som er etterlyst.

Denne bilen kom inn fra Hofsveien i vest, og har blitt observert av et vitne som kom kjørende i motsatt retning. Ca. klokken 16.10 krysset bilen veien brått, og parkerte i Jarlsborgveien. Da politiet kom klokken 16.34, var denne bilen borte.

Politiet har ikke nærmere karakterisitikker av bilen, annet enn at det er en personbil.

Begge bilene har stått parkert i tett nærhet til åstedet, rundt drapstidspunktet, men var altså borte da politiet kom. Ingen av førerne har meldt seg til politiet i løpet av etterforskningen, sier Rohde, som understreker at politiet er veldig interessert i å komme i kontakt med disse bilførerne som vitner.

Fortsatt vitnestatus

Politiet gikk sist uke ut med fantomtegninger av tre personer etterlyst som vitner. De har nå fått navngitt alle de tre etterlyste personene.

LES OGSÅ: Etterforsker navngitte tips

De har fortsatt vitnestatus. De tre personenen knyttes heller ikke opp mot de etterlyste bilene, sier Rohde.

Uten mistenkte

Oslo politidistrikt har tidligere karakteristert etterforskningen som svært vanskelig, og står fremdeles uten mistenkte.

Dette er en vanskelig sak med ukjent gjerningsmann. I denne saken har alle et ansvar for å tenke over om de har sett noe eller noen som kan ha betydning i saken, sa Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere