RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trolig trikketrøbbel frem til sommeren


GODT NOK? Ikke alt går på skinner for de såkalte Italia-trikkene i Oslo. Busser må overta mye av trafikken på ubestemt tid.
GODT NOK? Ikke alt går på skinner for de såkalte Italia-trikkene i Oslo. Busser må overta mye av trafikken på ubestemt tid.
Det er funnet rust og sprekker på sju av Italia-trikkene. Problemene kan bli langvarige.

OSLO: Tirsdag morgen hadde Oslotrikken funnet alvorlige feil på sju av totalt 30 trikkesett av typen SL 95, også kjent under kallenavnet Italia-trikkene.

Kun to av de omtalte trikkesettene er nå i bruk. Det har gitt store omstruktureringer i Oslos kollektivtrafikk.

26 busser er foreløpig satt inn for å ta unna passasjertrafikk som normalt tranporteres av de 32 trikkesettene.

HVA SYNES DU OM TRAFIKKFLYTEN PÅ TRIKKERUTENE? GI OSS DIN MENING HER!

– Det stemmer at det er en redukjson i kapasiteten på strekningene. Det er en utfordring, innrømmer kommunikasjonssjef Cato Asperud i Oslotrikken for dittOslo. 

– Nå må vi få en oversikt, og bruke litt mer enn bare natten på å kartlegge hvor vi bør øke kapasiteten med flere busser, fortsetter han.

LES OGSÅ: Italia-trikkene tas ut av trafikk tirsdag

Færre helt til sommeren

Oslotrikken har de to friskmeldte SL 95-trikkesettene i drift mellom Adamstuen og Rikshospitalet. Foreløpig er det kun disse som trafikkerer strekningen, men det vurderes å sette inn ekstra busser også her, forteller Asperud.

Når resten av Italia-trikkene kan settes inn i trafikk igjen er uvisst. Problemene startet med rust som senere har utviklet seg til sprekker i vognene.

– Hvis det viser seg at flere av settene er feilfrie, er det selvfølgelig ikke noen i veien for å sette dem inn i trafikk igjen. Men hvis det er feil på dem kan det ta noe mer tid.

– Jeg tror vi må regne med at den reduserte kapasiteten kan vare fram til sommmeren, sier Cato Asperud til dittOslo.no.  

LES OGSÅ: «En tåre på trikken»

– Folk er imponert

Asperud er imponert over hvordan de reisende har taklet de store omleggingene på kort varsel. Først mandag kveld ble det varslet at hele 30 av totalt 72 trikker var satt ut av drift på grunn av feilene.

– Folk er imponert over at vi har klart å kjøre alle avganger, og har benyttet seg av de alternative løsingene vi har anbefalt. Det er i alle fall de tilbakemeldingene jeg har fått så langt, sier kommunikasjonssjefen.

LES OGSÅ:

Dette var vel ikke så lurt ...

Trikken svikter 1877 reisende daglig

Hus må vike for ny trikkebru

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere