*Nettavisen* Nyheter.

Troll i alle varianter

Amerikansk fotball er ganske unorsk, men stadig flere har fått opp øynene for sporten som passer utmerket for liten og stor.

JORDAL: Vålerenga er nok som fotballklubb mest kjent som seriemesterne fra fjorårets Tippeliga. Men klubben har også et lag som spiller amerikansk fotball, med det klingende navnet Vålerenga Trolls. At det er en fascinerende sport er det ingen tvil om. Østkantavisa overvar seriekampen mot Oslo Vikings, der resultatet til slutt ble 66-12 til vikingene.
Det dårlige resultatet for Trolls må sees i sammenheng med at klubben denne sesongen gjennomgår et generasjonsskifte med mange nye og urutinerte spillere. Trolls som har flere norgesmesterskap bak seg trenger nemlig tid til å stable ett nytt mesterlag på beina.

Kontraster

Det som virkelig er supert med denne sporten, er at den passer for absolutt alle. Om du er liten eller stor, tung eller lett, rask eller treg, så spiller det ingen rolle. Du kan alltids bli et fullverdig "Troll" med spesialtilpasset funksjon i laget.
Er du liten og kjapp kan du fungere som løpende blink for quarterbacken, mens du som stor og tung passer utmerket i forsvarsspillet.
Dermed er dette også en godt egnet sport for barn og ungdom som ikke alltid finner seg til rette i andre typer idretter.

Riktig retning

Selv om det var store kvalitetsforskjeller på lagene, så viste Trolls tidvis at laget har ting på gang og at de "skynder seg langsomt" i riktig retning.
Det er en klar forutsetning at laget må bruke tid, da sporten har et utall av taktiske kombinasjoner i det offensive og defensive spillet. Det som ofte ser ut som en regelrett mølje, er egentlig ikke noe annet enn en godt iscenesatt del av spillet der kraftige tacklinger blir belønnet med heiarop og klapp på skulderen.

Få skader

Tross det tøffe spillet, er det sjelden alvorlige skader og gutta løper rundt med mellom tre og fire kilo med beskyttende utstyr.
Amerikansk fotball kan virkelig anbefales på det sterkeste, der også ulike show og cheerleadere (duskedamer) er en del det underholdende kampbildet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.