RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trollbundet

- Dette kom helt overraskende! Petter Wold (47) fra Troll karateklubb mottok ildsjelprisen og en sjekk på 15000 kroner under oslo-idrettens prissermoni i Rådhuset

Holmlia: For noen uker siden mottok jeg et brev i posten. Jeg leste raskt gjennom det, og tenkte at det sikkert ikke hadde noe med meg å gjøre. Men da det sto at jeg ble bedt om å møte i Rådhuset, så skjønte jeg hva det dreide seg om, forteller grunnleggeren av Troll Karateklubb.

EM til helgen

Karate er en av de 11 største idrettene i verden, ut fra antall utøvere, men i Norge er det en liten idrett som sjelden får medias oppmerksomhet. Derfor synes Wold det er hyggelig at prisen tildeles en representant for denne sportsgrenen.

Til helgen arrangeres EM i Stavanger. Norge har medaljesjanser etter at vi gjorde vårt beste nordiske mesterskap forrige helg.

Her er Espen Skretting tatt ut. Skretting har konkurrert for Troll i flere år, men har nå meldt overgang til bærumsklubben Mizuchi. Siste gang Norge arrangerte EM var for 21 år siden.

Petter Wold er i dag hovedtrener for konkurransegruppen i Troll karateklubb. Ved hjelp av hans kunnskaper og innsats har klubben vokst frem til å bli en av Norges beste blant barn og unge. Under det uoffisielle norgesmesterskapet forrige helg ble det to gull og en rekke sølv- og bronsemedaljer for deltakerne fra Troll. Klubben har over 260 medlemmer, hvor om lag 50 er aktive i konkurranser. De som ikke ønsker å konkurrere kan få andre oppgaver, som å bli lagledere eller dommere, forteller Wold.

Rekrutteringslandslag

Petter Wold startet for tre år siden et ungdoms- og rekrutteringslandslag. Unge talenter fra 20 klubber på Østlandet samles til felles trening en gang per måned.

I aldersgruppen 11 til 14 år, så har vi mange bra talenter her i landet, sier Wold.

I et forsøk på å øke rekrutteringen til har han tatt initiativ til å lage et helt nytt stevnereglement for barn og ungdom. Med det nye systemet vil de yngste konkurrere mot andre på samme nivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere