RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdomsgruppa til ØBUT har première på Dracula.
Ungdomsgruppa til ØBUT har première på Dracula. Foto: Foto: Kari Espeland

Trolldom og grøss

Østensjø barne- og ungdomsteater byr på spenning kommende uke. Da har de première på både Heksene og Dracula.

BØLER: Det er spenning på flere måter på Bøler akkurat nå. Søndag har barnegruppa til Østensjø barne- og ungdomsteater (ØBUT) première på sin forestilling Heksene av Roald Dahl kl. 18. Mandag skal ungdomsgruppa til pers med sin première på Dracula av Lars Saabye Christensen kl. 18. Dermed er det spenning både på scenen og i de fleste magene til de 65 utøverne.

– Gruppene spiller på Bøler skole annenhver dag, men lørdag har begge forestilling, forteller Wivian Røgeberg i PR-gruppen til ØBUT.

Tilpasset
 

Heksene handler om Klara og bestemor som skal på sommerferie og sjekker inn på Solgløtt hotell. Herr og Fru Jenkins og deres sønn Bruno skal også feriere ved samme hotell. De gleder seg til en avslappende uke med strandliv og krokett i hagen. Samtidig sjekker alle damene ved Det kongelige selskap for bekjempelse av grusomhet mot barn, inn ved samme hotell for å ha årsmøte. Det de derimot ikke vet er hva som skjuler seg under de lange hanskene og store parykkene.

Dracula handler om vampyren Grev Dracula fra Transylvania. Saabye Christensens teaterversjon er basert på Bram Stokers fortelling.

– Vi har tatt utgangspunkt i de originale historiene, men instruktørene Gerd Brox, Margrete Bratberg og Karoline Meyer har tilpasset dem til våre forestillinger, sier Røgeberg.

 

Inspirasjon
 

– Begge gruppene har vært kjempeflinke og øvd hver mandag siden i høst pluss selvøvinger. Vi har også hatt ekskursjoner for å se på andre forestillinger. I høst var barnegruppa på Nationaltheatret for å se Pinocchio og ungdomsgruppa så Jesus Christ Superstar. Vi prøver å se på noen store, profesjonelle oppsetninger for å få inspirasjon.

 

Kjendisnavn
 

ØBUT kan også lokke med kjendisnavn. Emma Høgh Åslein, som for tiden er aktuell med filmen Asfaltengler, er med i barnegruppa. Konferansier under denne teaterfestivalen skal være Kim-Daniel Sannes, som er kjent som Storm Anker-Hansen i Hotel Cæsar.

Mer informasjon om forestillingen og for å se bilder fra øvelsene kan du finne på nettsiden til Østensjø barne- og ungdomsteater
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere