Gå til sidens hovedinnhold

Trolltun åpner atelierdørene

Lørdag 18. desember er det julemarked med åpne atelierer, kafe og mulighet for å finne originale julegaver i kunstnerboligene på Bøler.

BØLER: Fjorårets 50-årsfest var en stor suksess, og siden den gang har Trolltun-kunstnerne fått flere oppfordringer om å åpne atelierdørene sine igjen. Lørdag 18. desember fra klokken 12-16 gjør de nettopp det.

Utsalg og kafe

– Mange er nysgjerrige på kunstnerboligene, og det er hyggelig å imøtekomme folk. Jubileumsfest hvert år blir litt mye, men nå inviterer vi til julemarked for første gang. Vi må benytte oss av at vi er så mange kreative sjeler på et område, forteller en blid gjeng med kunstnere.

– Blir det vellykket er det fare for gjentagelse, smiler smykkekunstner Kaja Gjedebo.

Atelieret hennes i Nøklesvingen 6 vil være base for julemarkedet, med både kunstnerutsalg og kafe.

Også flere andre kunstnere vil ha åpent hus denne lørdagen, og du kan få kjøpt alt fra jubileumsboka om Trolltun til smykker, grafiske verk, klær, tegninger og trykk.

– Prisene ligger fra 50 kroner og oppover, og vi har bankterminal, opplyser Kaja Gjedebo.

Andre kunstnere som deltar på julemarkedet er Carl Nesjar og Sylvia Antoniou, Marianne Boberg, Jørn Lang, Irene Nordli, Kåre Bondesen, Dina og Mikkel Hald, Hilde Vemren, Magne Rygh og Hege Reinholt.

Kvalitetsgaver

Kunstnerne oppfordrer folk til å kombinere julemarkedet med en tur.

– Det er fint å komme seg vekk fra julerushet i sentrum. Alle som bor her har høy kvalitet på verkene sine, og så kan vi by på deilig turterreng og stor parkeringsplass på Haraløkka, sier Kaja Gjedebo.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre