RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trollunger plages av hærverk


Joakim Rasmussen svinger seg i husken. Bak ser vi balansetauet og bålplassen.
Joakim Rasmussen svinger seg i husken. Bak ser vi balansetauet og bålplassen.
Ungene i Trollstua barnehage koser seg i skogen bak Skredderjordet, men de voksne synes ikke hundebæsj og stadig ramponering av barnehagens turplass er spesielt moro.

Skredderjordet: Få låne huska, roper små stemmer.

Nå er det noen andre som har den, forklarer fagleder Terje Rasmussen mildt.

Et bildekk henger i tau fra en grein høyt, høyt oppe og utgjør en svært spennende installasjon alle barna i vil prøve. Barnehagen har satt opp en gapahuk av stokker og presenninger.

Et varmende bål brenner i den solide gruva like ved. Trollstua barnehage har brukt den fine skogen ved Skredderjordet som fast tursted siden august i år.

De andre tingene, som huske, balansetau, og småbarnas lavvo blir tatt ned og tatt med tilbake til barnehagen etter hvert besøk.

Lar vi det stå blir det i beste fall ødelagt, og i verste fall forsvinner det helt, forteller fagarbeider Terje Rasmussen. Gapahuken er preget av hærverk, den har både små rifter og kjempehull, og vil ikke holde ute vinterværet.

Nei, gapahuken må nok byttes ut til vinteren, mener pedagogisk leder Cecilie Rønning.

Gruva har de måtte bygge opp flere ganger etter at uvedkommende har flyttet på steinene. Rampestrekene skjer som oftest i helgene.

Fast turplass

Trollstua barnehage satser mye på friluftsliv og har rekruttert ansatte med blant annet fordypning i utefag. En dag i uken besøker småbarna plassen i skogen, og en annen dag er det de store barnas tur.

I dag er de små og store barna på tur sammen.

Det er fint med en fast turplass der ungene kjenner seg igjen og er trygge, forteller Terje. Noen ganger setter de opp hinderløype, og i dag er utfordringen et balansetau. På den måten får barna nye utfordringer på en kjent turplass.

Rasmussen forteller at de har svært få konflikter blant barna, og mener det skyldes at barna har så stor plass å boltre seg på.

Vet dere hva vi skal gjøre etter vi har spist? Vi skal klatre! røper Terje.

Oi! lyder det unisont rundt bålet. De største barna har funnet frem matboksene, og det knitrer i bålet. Ungene roper frydefullt ut om italiensk salat og kaviar som åpenbarer seg i matboksene.

Oscar vil ha kakao og får etter litt om og men has på termosen. Små hender holder rundt den blå termosen og koppen fylles med deilig, rykende varm kakao.

AU! Kakaoen er så AU, altså, mener Oscar, og får støtte rundt bålet.

De fleste får hjelp til å fylle koppene, men en liten kar gjør kort prosess og heller på bakken.

Hundebæsj

Jacob, har du tråkka i noe bæsj i dag? spør Terje nysgjerrig.

Jacob rister alvorlig på hodet, og de voksne forteller at de er ganske mye plaget av at folk ikke plukker opp hundebæsjen sin, og nettopp Jacob er den som har vært uheldig flest ganger.

Det er helt fint at andre også bruker dette stedet, det er jo en koselig plass. Men det hadde vært fint om de som ødelegger og river ned, ikke gjorde det, sier Cecilie Rønning.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere