RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trommer for hele familien


Mamma Mona Søylen, Lillesøster Ayda (1) og Salimato (6) på trommesirkel.
Mamma Mona Søylen, Lillesøster Ayda (1) og Salimato (6) på trommesirkel. Foto: FOTO: CARIMA TIRILSDOTTIR HEINESEN
Det var mye lyd da Nedre Fossum gård inviterte til trommesirkel for hele familien.

STOVNER: – Jeg synes det er kjempegøy å spille trommer, og det er bra å øve, for snart skal jeg reise til Afrika. Dessuten er det hyggelig å bli kjent med andre barn som også er her sier Salimato (6).

– Så ofte jeg kan

Sammen med mamma og lillesøster Ayda (1) er hun en av rundt tretti deltakere som har møtt opp for å sette sammen ulike rytmer, og prøve nye instrumenter.

– Det er flott at barna får bli kjent med musikk og rytmer, for oss er det ekstra spennende å bli kjent med afrikansk musikk, da pappaen til jentene er fra Giunea - Bissau, forteller mamma Mona Søylen.

– Akkurat dette arrangementet leste jeg om på jobben, men det er ikke første gangen vi er med. Her er det mange gode tilbud for barn, og jeg prøver å ta dem med hit så ofte jeg kan. Det er viktig at barna får oppleve noe annet enn de daglige rutinene.

Felles opplevelser

Den familievennlige trommesirkelen er et av mange gratis-arrangementer for barn og ungdom som i regi av enhet for ungdom, kultur og nærmiljø, arrangeres i kultursalen på gården.

– Det er spennende når mennesker som ikke kjenner hverandre, møtes og skaper en felles opplevelse. Hensikten er å dele en felles opplevelse, på tross av alder, kjønn og kultur. Det er givende for den enkelte, og med på å skape et mer inkluderende samfunn, forteller instruktør Mikael Khei, som i hver torsdag i mars kommer tilbake for å holde trommekurs for interesserte.

– Jeg håper dagens oppmøtte har hatt en god opplevelse, og at så mange som mulig melder seg på trommekurset! På kurset får du både mulighet til å utøve musikk, og bli kjent med mennesker du kanskje ikke ville møtt ellers, avslutter Khei.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere