Gå til sidens hovedinnhold

Trommer for hele familien

Det var mye lyd da Nedre Fossum gård inviterte til trommesirkel for hele familien.

STOVNER: – Jeg synes det er kjempegøy å spille trommer, og det er bra å øve, for snart skal jeg reise til Afrika. Dessuten er det hyggelig å bli kjent med andre barn som også er her sier Salimato (6).

– Så ofte jeg kan

Sammen med mamma og lillesøster Ayda (1) er hun en av rundt tretti deltakere som har møtt opp for å sette sammen ulike rytmer, og prøve nye instrumenter.

– Det er flott at barna får bli kjent med musikk og rytmer, for oss er det ekstra spennende å bli kjent med afrikansk musikk, da pappaen til jentene er fra Giunea - Bissau, forteller mamma Mona Søylen.

– Akkurat dette arrangementet leste jeg om på jobben, men det er ikke første gangen vi er med. Her er det mange gode tilbud for barn, og jeg prøver å ta dem med hit så ofte jeg kan. Det er viktig at barna får oppleve noe annet enn de daglige rutinene.

Felles opplevelser

Den familievennlige trommesirkelen er et av mange gratis-arrangementer for barn og ungdom som i regi av enhet for ungdom, kultur og nærmiljø, arrangeres i kultursalen på gården.

– Det er spennende når mennesker som ikke kjenner hverandre, møtes og skaper en felles opplevelse. Hensikten er å dele en felles opplevelse, på tross av alder, kjønn og kultur. Det er givende for den enkelte, og med på å skape et mer inkluderende samfunn, forteller instruktør Mikael Khei, som i hver torsdag i mars kommer tilbake for å holde trommekurs for interesserte.

– Jeg håper dagens oppmøtte har hatt en god opplevelse, og at så mange som mulig melder seg på trommekurset! På kurset får du både mulighet til å utøve musikk, og bli kjent med mennesker du kanskje ikke ville møtt ellers, avslutter Khei.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk