RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trommer i vei!

Det er vanligvis ikke trommelyder som fyller hallene i Furuset Forum, men fredag samlet tre SFO-er seg til en musikalsk hyggestund.

Furuset: Det viktigste er at alle er med å spille, forteller trommeinstruktør Mikael Khei til de barna fra Rommen, Haugen og Høybråten SFO-ene som sitter samlet rundt ham med forventningsfylte annsikt.
Og så satte de gang.
Først ute var det spilling med rør, deretter fulgte diverse tommer, pinner, maracas-- hele tiden med Kheis oppmuntring og instruksjoner. Og stemningen var stor.
Kulturelt samarbeid
Tromme-timen er et samarbeid mellom bydelene Stovner og Alna for å gi SFO-barna kulturelle innslag i hverdagen, og dette er andre året det blir arrangert. Fjoråret viste at barna synes det var kjempe gøy å prøve nye instrumenter, og arrangør og leder av Haugen SFO Hilde Jørgensen er godt fornøyd med samarbeidet.
Det er kjempe bra. Hovedmålet er at barna skal oppleve mestring gjennom samhandling og samspill. Rytmer og musikk er jo også det internasjonale språket, og det er det viktig å tenke på, fortelller Jørgensen.
I alt 200 barn fra 12 SFO-er i Alna og Stovner deltar på trommekurset, og mangfoldet er viktig for trommeinstruktøren.
Det viktigste her er at alle barn skal få oppleve afrikanske trommer og andre instrumenter. Her samles vi på tvers av hvor de kommer fra, hvordan de ser ut og hva de heter, forteller Khei, og understreker at barna deltar for å ha det gøy.
Jeg vil jo alle skal ha en morsom og god opplevelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere