*Nettavisen* Nyheter.

Trommer sammen til stormøte om Byrådets bademelding

MØTE: Stort møte på gang om bademeldingen i Oslo. Foto: Illustrasjon

Byrådets bademelding skal diskuteres bredt, bystyrets miljø- og samferdselskomite inviterer til stormøte om bassengfremtiden i Oslo.

NORDRE AKER/OSLO: Bystyrets samferdsels- og miljøkomite vil ha en bred diskusjon og flere innspill om «Bademeldingen» for Oslo.

Meldingen ble lagt frem av byrådet i desember i fjor, og skal senere til behandling i bystyret. Etter det avisen kjenner til muligens i begynnelsen av april. I bademeldingen går byrådet blant annet inn for tre nye bad i Oslo.

Dato for stormøtet er 26. februar. Inviterte er blant annet Norges Svømmeforbund, Oslo idrettskrets, Barne- og ungdomsrådet, funksjonshemmedes organisasjoner, pensjonistforbundet, og Oslo kommunale foreldreutvalg.

Agenda

Agenda er blant annet; Få eller mange bad? Hvilke nye bad bør bygges? Status og rehabiliteringsbehov for eksisterende bad og svømmeopplæring.

Siste offentlige svømmehall som er bygd i Oslo er badet på Holmlia i 1983. I samme tidsrom har Oslos folketall økt med over en 1/3. Byrådets bademelding er god på virkelighetsbeskrivelse, men lite konkret på løsninger, sier leder av bystyrets av samferdsels- og miljøkomite, Marianne Borgen (SV).

Les også: Her bader du i vinterferien

– Tøyenbadet kom på plass i forbindelse med Munch avtalen. Nå haster det med å bli konkret på de to områdebadene, legger Borgen til.

Sogn eller Nydalen

Torsdag behandlet også bydelsutvalget i Nordre Aker bademeldingen. Utvalget går ifølge lokalpolitiker Hanne Lyssand (SV) for at det ene bassenget blir i Sognsveien 80, der det i dag allerede er et lite offentlig bad. Eller i Nydalen.

Bydelen klarte å få tverrpolitisk enighet om sin egen svømmehallutreding, hvor Sogn eller Nydalen ble utpekt som de beste alternativene for et områdebad. Så håper vi på at de sentrale politikerne hører på en enstemmig bydel, og bare setter i gang så fort som rå er, sier Lyssand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.