RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trommer stjålet

25 afrikanske trommer er stjålet fra foreningen Sagene kultur, som holder til over Sagene samfunnshus. Det er andre gang på kort tid at store verdier har forsvunnet fra kulturkollektivet.

SAGENE: 25 trommer med gjennomsnittlig slagoverflate på om lag én diameter er sporløst borte. Verdien på de stjålne instrumentene anslås å være opp mot 100.000 kroner, og tilhører studenten George Kitogo fra Uganda.
Kunstner Torger Jacobsen, som tidligere har blitt frastjålet 12 malerier til en verdi opp mot 70.000 kroner fra de samme lokalene, fortviler over hendelsen.
Kitogo har hatt konserter på Sagene og andre steder, og tatt med seg trommene fra hjemlandet. Han er student, så tyveriet er særlig problematisk økonomisk, forteller Jacobsen.
Selv om han ikke er sikker på hvem tyvene er, har han en mistanke.
Vi tror et kriminelt miljø på Sagene kan ha tilknytning til begge tyveriene, og tror innbruddet var planlagt. Det er veldig vanskelig å se for seg hvordan man klarer å bære ut slike trommer. Det samme gjelder bildene mine, selv om de er noe mindre, sier han. Jacobsen kjenner ikke til om trommene har noe serienummer, men vet at nopen av dem er merket med navn. Noen dato for innbruddeter ennå ikke fastslått, men man tror det kan ha skjedd for så lenge som to måneder siden. Vitneobservasjoner tas gjerne imot. Tyveriet er anmeldt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere