Gå til sidens hovedinnhold

Trommeslageren fra Trosterud

I fjor høst hadde Caroline Ranem Mohn (17) aldri tatt i et par trommestikker. Etter at Trosterud fritidsklubb startet trommekurs, er planen hennes å velge musikk som valgfag denne høsten for å dyrke tromme-interessen videre.

TROSTERUD: Jeg er veldig fornøyd med tilbudet her, de har noe for alle. Trosterud fritidsklubb er veldig flinke til å bruke de mulighetene de har til å søke om støtte og penger. Vi har også arrangert UKM (Undommens Kulturmønstring) her, sier Caroline Ranem Mohn (17).

Hun har benyttet Trosterud fritidsklubb siden hun gikk i 4. klasse, og i fjor høst meldte hun seg på et trommekurs. Da hadde hun aldri spilt trommer før, men nå er den rocke-entusiastiske 17-åringen så godt i gang at hun kommer til å velge musikk som valgfag på skolen neste høst.

Favorittbandet er My Chemical Romance, jeg har faktisk gitt det gamle trommesettet her kallenavnet "Bob", forteller hun.

Den slagferdige jenta sikter til Bob Bryar, trommis i det amerikanske punkrock-bandet, som gjestet fjorårets Hove-festival.

Ungdommene bestemmer

Barne- og ungdomsarbeideren Adele Holt-Iversen (19) er i praksis på fritidsklubben på Trosterud, og har ansvaret for tromme-kurset. I desember kjøpte fritidsklubben inn et digitalt trommesett med headset, som nå gir undommene mulighet til å hamre løs uten å måtte tenke på frisørsalongen vegg-i-vegg.

Trommekurset er lagt til mandag ettermiddag, siden frisørsalongen ved siden av er stengt på det tidspunktet, smiler trommeinstruktøren.

Hun lærte selv å spille trommer gjennom et tilsvarende tilbud på en fritidsklubb, og likte det så godt at hun nå lærer trommekunsten videre.

Den nyansatte 19-åringen forteller at alle inntekter fra mat-salg og inngangspenger på arrangementer, går til en felles kasse som ungdommene selv får bestemme over.

En del av ungdommene sitter i klubb-råd, og de får komme med ønsker og være med på å bestemme hva fritidsklubben skal bruke pengene på. Nå ønsker vi å bruke penger på å få lydisolert øvingslokalene skikkelig, sier Holt-Iversen.

Akkurat det er hennes tromme-elev godt fornøyd med.

Folk rundt her er interessert i musikk, det er derfor fritidsklubben er så utrolig bra. Man får lov til å låne øvingslokaler dersom man spiller i band eller bare har lyst til å drive med musikk, sier hun.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut